Kezdőlap NŐ ÉS FÉRFI Ezért ne takard le soha a babakocsit, amikor sétálsz a gyerekeddel

Ezért ne takard le soha a babakocsit, amikor sétálsz a gyerekeddel

Szülőnek lenni igazán nagy és komplex feladat. Mindenre gondolni kell, mindent észben kell tartani és a gyermeknek a lehető legbiztonságosabb és legszeretetteljesebb környezet biztosítani, amelyben megfelelően fejlődhet. 

Biztosan te is igyekszel kivédeni minden lehetséges veszélyt, amely ezt szabotálhatja. Sőt… van, hogy túlságosan is védelmezni akarjuk, ilyenkor a csemetét, pedig előfordulhat, hogy észre sem vesszük, többet ártunk, mint használunk.

Lehet, hogy elsőre furcsán hangzik, de rejtezhetnek mögöttes veszélyek abban is, ha a gyermekünk babakocsiját letakarjuk annak érdekében, hogy ne ártson neki a napsütés.

A nyári szezon hamarosan kezdetét veszi, ezért nagyon fontos, hogy tisztában légy vele, mi a leghelyesebb a napsütéses órákban és mi nem. Van, hogy a babakocsi letakarás kifejezetten veszélyes a gyermek számára.

Azt mindenki tudja, hogy egy kicsi gyermeket nem szabad őrizetlenül hagyni nyáron az autóban. Sajnos hasonló hatás érheti őt egy letakart babakocsiban is.

Valószínűleg úgy gondolod, hogy logikus a tűző napsütés elől megóvni a kicsi gyermeket azzal, hogy letakarod a babakocsit, azonban kocsiban a hőmérséklet ilyenkor nagyon könnyen felszökhet kifejezetten magasra is. 

A letakart babakocsiban megreked a levegő, hiszen nem keletkezik megfelelő légáramlás, a gyereket pedig nem is lehet rendesen látni a lepel alatt.

Egy kísérletet is végeztek ezzel kapcsolatban

A babakocsi belső hőmérsékletét mérték, miközben a külső környezet hőmérséklete csak 22°C volt. Az eredmény mindenkit meglepett. A kocsiban letakarva fokozatosan emelkedett a hőmérséklet és egy óra elmúltával 37°C-ot is elérte.

Mindig légy figyelmes, hogy milyen kendővel takarod le a kocsit, milyen mértékben és hol áll a kocsi vagy hol sétálsz a babával.

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

tudasfaja.com

loading...