Kezdőlap EGÉSZSÉG Ezek a jelei, hogy paraziták, gombák, vagy rákos sejtek vannak a szervezetedben?

Ezek a jelei, hogy paraziták, gombák, vagy rákos sejtek vannak a szervezetedben?

A duzzadt nyirokcsomók gyakran valamilyen betegség jelenlétét jelzik. Nem mindig utalnak kóros elváltozásra, de ajánlott szakemberhez fordulni velük.

 

 

A szervezetünkben több nyirokcsomó található, a nyirokerek mentén helyezkednek el. Több, mint 500 nyirokcsomó található például a nyak, és hónalj, ágyék, mell, és has tájékán. Időközönként nem árt végigtapogatnunk a testünkön található nyirokcsomókat.Ha hosszantartó megnagyobbodást, vagy fájdalmat érzünk, keressünk fel egy szakembert a problémával. A nyirokcsomó megnagyobbodás sokszor szinte ártalmatlan betegséget jelent, például meghűlés esetén is megnagyobbodnak a nyirokcsomóink.

Mégis, ha visszatérő probléma a nyirokcsomók megnagyobbodása, azt jelenti, hogy valami nem működik jól a szervezetünkben. Lehet egy gyulladás, de akár rákos sejtek elburjánzásának jele is.

A nyirokcsomók szűrő szerepet töltenek be, segítségükkel védhetjük a szervezetünket a kórokozókkal szemben. A nyirokcsomók megnagyobbodhatnak különböző autoimmun, fertőző, vagy anyagcsere betegségek, vagy allergiás reakció esetén is.Ha úgy érezzük, hogy bármiféle problémát észlelünk a nyirokcsomók területén, és ez pár nap, maximum egy hét alatt nem múlik el, sőt súlyosabbá válik, akkor minél hamarabb menjünk szakemberhez.

Annak érdekében, hogy egészséges nyirokcsomóink megfelelően működjenek, fogyasszunk napi rendszerességgel fokhagymát. A fokhagyma kiváló gyulladásgátló, antioxidáns, fertőzésellenes, és méregtelenítő tulajdonságokkal rendelkezik. Segít megszabadulni a méreganyagoktól, és ezáltal könnyebbé teszi a nyirokcsomók munkáját.

loading...