Kezdőlap EGÉSZSÉG Ez történik a testeddel, ha minden reggel meleg vizet iszol

Ez történik a testeddel, ha minden reggel meleg vizet iszol

Habár minden nap törekszünk arra, – legalábbis ajánlott lenne – hogy 1,5 liter vizet megigyunk, nem olyan könnyű tartani magunkat a tervhez. A kávé és a gyümölcslevek vagy az üdítők sokkal finomabbak, igaz?

Ahhoz, hogy motiváljunk titeket a vízivásra, a következőkben elmondjuk, hogy milyen előnyei vannak annak, ha minden reggel egy pohár meleg vízzel indítjátok a napot.

A MELEG VÍZ IVÁS ELŐNYEI

Felpörgeti az anyagcserét

Az anyagcsere ritmusa határozza meg, hogy milyen gyorsan alakítja át a tested a bevitt anyagokat, hasznosítja a tápanyagokat és szabadul meg a salakanyagoktól és méreganyagoktól. Ha felgyorsítod a folyamatot, akkor a kalóriákat is gyorsabban fogod tudni égetni.

Menstruációs görcsök ellen

A meleg víz fogyasztása a vérkeringést serkenti, az izmok könnyebben tudnak el tudnak így lazulni és a görcsök is csökkenek.

Természetes méregtelenítő

Ha minden reggel egy pohár meleg vízzel kezdesz, akkor könnyebben kimosod magadból a méreganyagokat. Ha egy cikk citromot is dobsz bele, az csak jót tesz.

Jó a bőrnek

Üres gyomorra meleg vizet inni azért jó, mert segíti a bőr elaszticitásának fokozását és a gyógyulási folyamatokat is.

Bélmozgást segítő

Ha reggelente meleg vizet iszol, akkor azzal az emésztőrendszer munkáját is segíted, hiszen serkentheted a bélmozgást, amely utána nagyobb hatékonysággal fog dolgozni.

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

tudasfaja.com

loading...