Kezdőlap EGÉSZSÉG Ez történik a testeddel, ha abbahagyod a kenyérfogyasztást!

Ez történik a testeddel, ha abbahagyod a kenyérfogyasztást!

Hirdetés

Napjainkban azért is tevődik akkor hangsúly a kenyérfogyasztásra, mivel muszáj beszélni róla, hiszen a mostani kenyerek nem túl egészségesek. Hol van már a nagyanyáink által dagasztott drága házi kenyér?

 

Hirdetés

Nézzük, mi történik annak a szervezetével, aki egy hónapon keresztül nem eszik kenyeret?

 

1.Fogyás

Ezt biztosan mindenki tudja, hogy, ha fogyni szeretne, akkor ajánlott kihagynia, vagy minimálisra csökkentenie a kenyérfogyasztást.

A kenyér túl sok szénhidrátot tartalmaz, ezért túl sok vizet köt le a szervezetben. Felmérések szerint miden gramm szénhidrát 3-4 gramm vizet köt meg. Ezért érezzük túlsúlyosnak magunk a kenyértől.

2.Több energia

Egyre több embernél fordul elő a gluténérzékenység, és ennek következtében nem tudja megfelelően megemészteni a kenyeret sem.

Lelassul az emésztés, gyengeség, energiahiány, gyulladások alakulhatnak ki. Ha egy gluténérzékeny ember kihagyja az étrendjéből a kenyeret, sokkal energikusabb lesz.

3.Jobb emésztés

A búzából készült élelmiszereket valójában eléggé nehéz megemészteni. A legtöbb emésztőszervi panasz a magas gluténtartalom következtében alakul ki.

Érdemes kipróbálni, hogy hogyan viselkedik a szervezetünk, ha gluténmentes, nem búzából készült kenyeret fogyasztunk.

4. Egyes betegségek kialakulásának kockázata

A finomított szénhidrátok növelik a cukorbetegség, és bizonyos szívbetegségek kialakulásának kockázatát.

Ha kiiktatjuk az étrendünkből a fehér lisztet, nagyobb eséllyel kerülhetjük el ezeket a betegségeket. Ha nem megy a kenyérről való teljes leszokás, fogyasszunk barna kenyeret.

Hirdetés