Kezdőlap EGÉSZSÉG Ez a házi szájvíz 2 perc alatt megszünteti a fogkövet!

Ez a házi szájvíz 2 perc alatt megszünteti a fogkövet!

A fogkő, és a szájüregben levő lepedék, ha idejében nem szabadulunk meg tőle, számos betegség kialakulását eredményezheti. Ugye senki sem szeretné, ha kellemetlen szájszaga lenne, vagy meglyukadnának a fogai?

Tegyünk idejében annak érdekében, hogy fogaink egészségesek maradjanak, és szabaduljunk meg a szájüregben letelepedő baktériumoktól! Az alábbi házilag könnyen elkészíthető, baktérium-, és fogkőellenes szájvizet mindeninek ki kell próbálnia.

Hozzávalók:

  • 1 evőkanál szódabikarbóna
  • ½ teáskanál só
  • ½ csésze hidrogén-peroxid
  • 1 csésze hideg víz
  • ½ csésze meleg víz

Elkészítés:

A sót keverjük el a szódabikarbónával, majd a megnedvesített fogkefét mártsuk bele, és ezzel dörzsöljük néhány percig a fogainkat.

Ezt a műveletet kétszer ismételjük meg, közben öblítsük ki alaposan a szánkat tiszta vízzel. Ezután keverjük el a hidrogén-peroxidot a meleg vízzel, majd öblögessünk alaposan néhány percig. A végén még a tiszta fogkefével távolítsuk el a fogkő maradványokat, és öblítsünk újra.

Ezt a műveletet hetente kétszer ismételjük meg, míg megszabadulunk végleg a fogkőtől.
A szájvizet soha ne nyeljük le, és használat után alaposan öblítsük ki a szánkat tiszta vízzel. Naponta legalább háromszor, a fő étkezések után mossunk fogat, jó minőségű fogkrémmel, és fogkefével.

Szerző: tudasfaja.com

loading...