Kezdőlap EGÉSZSÉG Észrevette, hogy piros anyajegyek vannak a testén, majd elment orvoshoz. Amit ott...

Észrevette, hogy piros anyajegyek vannak a testén, majd elment orvoshoz. Amit ott közöltek vele, szörnyű!

Az apró anyajegyszerű piros pöttyök szakszerű megnevezése, angióma vagy éranyajegy. Leginkább a fehérbőrűek, vagy a középkorúak bőrén bukkannak fel, nézzük mit érdemes róluk tudni.

 

Nem jelentenek veszélyt, de, ha kóros elváltozást észlelünk rajtuk, vagy túlságosan elszaporodnak, akkor érdemes felkeresni egy szakembert.

Egyes pirosas anyajegyek megjelenése májproblémákkal köthető össze, éppen ezért jobb ha az orvostól kérünk pontos diagnózist.Az éranyajegy élénkpiros, borvörös, esetleg kékes árnyalatú, könnyű megkülönböztetni a hagyományos anyajegyektől, az apró kitágult erek burjánzásának következtében jönnek létre.

Néhány milliméteresek, leginkább a törzsön, de bárhol máshol is jelentkezhetnek. Az egészségtelen étrend, és a méreganyagok felhalmozódása következtében is kialakulhatnak ezek az apró éranyajegyek.

Ha az anyajegyek szélei szabálytalanok, és érintésre nagyon kemények, akkor érdemes felkeresni egy bőrgyógyászt a problémával.

Figyeljük az anyajegyek színét is, ha pirosak maradnak, akkor nem jelentenek gondot, de, ha a színük vagy méretük változni kezd, akkor szintén érdemes szakemberhez fordulni.


A várandósság ideje alatt, idősebb korban, vagy fogamzásgátló szedésétől számuk megsokszorozódhat, tehát nem kell egyből kétségbe esni, ha azt látjuk, hogy egyre több piros anyajegy van a testünkön.

tudasfaja.com

loading...