Kezdőlap EGÉSZSÉG Egy tűzoltó életet mentő tippje! Ezt tedd, ha egyedül vagy és fuldokolsz!

Egy tűzoltó életet mentő tippje! Ezt tedd, ha egyedül vagy és fuldokolsz!

Hirdetés

Éppen egyedül vagy otthon, amikor valami hirtelen megakad a torkodon, ami elzárja a légcsövedet. Nincs jelen senki, aki segíthetne. Nem vagy képes lélegezni és kétségbeesel, mivel úgy gondolod, hogy hamarosan meghalhatsz. Mit lehet ilyenkor tenni?

Sajnos túlságosan sokan közülünk nem tudnak válaszolni erre a kérdésre. Mindeközben sokkal nagyobb számban tudjuk azt, hogy mit kell tenni abban az esetben, ha valaki mást látunk fuldokolni.

Hirdetés

Reméljük ez a cikk most segíteni fog.

A tűzoltó és mentőtiszt, Jeff Rehmen olyan technikát mutat be, amelyet minden bizonnyal ugyanolyan hasznos tudni, mint bármely más módszert. Megmutatja, hogyan lehet megmenteni valakit a fulladástól, ideértve önmagadat is!

Remélhetőleg soha nem kell ezt a technikát használnod – de ha ilyen esemény következik be, biztosan megmentheti az életedet.

Jeff Rehmen elmondja, hogy 22 éves tapasztalata alatt rájött, hogy nem igazán van hatásos módszer arra, hogy egy személy megmentse magát, ha éppen fuldoklik, egyedül van és senki nem tud rajta segíteni. Ennek okán kitaláltak egy olyan technikát, ami igazán hatásos.

A lényeg tehát az, hogy fulladás esetén ereszkedjünk fekvőtámasz pozícióba. Majd a kezeinket engedjük ki magunk alól, így a mellkasunkon landolunk a földön. Az ekkor kitóduló levegő elég erőteljes lesz ahhoz, hogy egy olyan dolgot kijuttasson a légcsőből, ami azt elzárja.

Azt is megjegyzi, hogy sajnos ez a módszer nem alkalmazható állapotos nőknél és nem garantált mindig a 100%-os hatékonyság, de még mindig jobb megpróbálni, mint tétlenül várni.

A videót itt nézheted meg. Oszd meg az ismerőseiddel is!

 

tudasfaja.com

Hirdetés
loading...