Kezdőlap EGÉSZSÉG Egy tormával tele törölközőt tett a homlokára. Hogy miért? Leesett az állunk...

Egy tormával tele törölközőt tett a homlokára. Hogy miért? Leesett az állunk az ötlettől!

Sick elderly lady holding head with wet towel on forehead, suffering from fever

A torma mifelénk szabadon is megterem, de egészségügyi hatásait ismerve ma már nagyobb területeken termesztik is. Egyedülálló íze miatt számos élelmiszer közkedvelt fűszerezője, de nagyon fontos, hogy ezenkívül megismerkedjünk pozitív egészségügyi hatásaival is.

Régen a falusi környezetben a torma nem csak élelmiszerként szolgált, hanem segítségével számos betegségtől is megszabadultak őseink.

Nézzünk, milyen formában használható még a torma!

Tormás keverék, köhögés ellen

Hozzávalók: 1 evőkanál reszelt torma, 2 teáskanál barna cukor, 1 tálacska.
Elkészítés: a hozzávalókat keverjük el a tálban, és hagyjuk állni 3-4 órán keresztül. Mikor készen van 4-5 óránként vegyünk be belőle egy-egy evőkanállal.

2. Toroköblögetőként

Ha valamilyen gyulladás, fertőzés van a szájüregünkben, öblögessünk tormával. Egy evőkanál reszelt tormát keverjünk el egy negyed liter jó minőségű pálinkában. Hagyjuk állni 24 órán keresztül, majd egy-egy kisebb adaggal öblögessük a szánkat.

3. Megszabadulhatunk a bőrfoltoktól

Egy marék apróra vágott tormát áztassunk egy negyed liter ecetbe. Hagyjuk állni 5-6 napig, majd kenegessük a bőrproblémáinkat az ecetes, tormás lével.

4. Torokgyulladásra

Keverjünk el reszelt tormát, sót, mézet, és kölest. Majd tegyünk a keverékből egy kisebb mennyiséget egy vékony törölközőbe. A pakolással borítsuk be a torkunk, és maradjunk így legalább egy órán keresztül. Rögtön érezni fogjuk, hogy a gyulladás múlik, és már nem fáj a torkunk.

5. Migrén ellen

Keverjünk el lisztet, tormát, és ecete, majd egy pamut anyag közé téve a keveréket, helyezzük a homlokunkra.

Szerző: tudasfaja.com

loading...