Kezdőlap ÉRDEKESSÉGEK ELKÉPESZTŐ “Egy nagy céghez akartam jelentkezni, ahol magas fizetést ajánlottak. Leadtam az önéletrajzom,...

“Egy nagy céghez akartam jelentkezni, ahol magas fizetést ajánlottak. Leadtam az önéletrajzom, de az igazgató hazaküldött, hogy menjek mossam meg az apám kezét. Másnap ismét kellett jelentkezzek”

Hirdetés

Egy fiatal nagyon izgatott volt, hiszen egy nagyon nagy cég HR-esével volt interjúja. Nagyon jól mentek a dolgok, úgy tűnt, hogy mindenben megfelelt, hiszen továbbküldték a vezérigazgatóhoz.

Az igazgató elégedett volt a fiatal CV-jével, kérdezte tőle, hogy volt valaha ösztöndíja az iskolában. A fiatal őszintén válaszolt, hogy soha nem kapott semmilyen érdemi támogatást a tanulmányaiért.

Hirdetés

Magas fokú tanulmányait mind a kovács mesterséggel rendelkező édesapja támogatta.

Ekkor különös kéréssel fordult az igazgató a fiúhoz:

-Mutassa a kezeit!

A fiú az igazgató felé fordított a rendezett, ápolt kezét.

-Soha nem segített az apjának?-kérdezte az igazgató?

-Nem, ő mindig arra kért, hogy én csak nyugodtan üljek a könyveim mellett, és tanuljak.

-Menjen haza az apjához, mossa meg a kezeit, majd holnap reggel jöjjön vissza hozzám.

A fiatal hazament, és megkérte az apját, hogy hagyja, hogy megmossa a kezeit. A férfi először zavarban volt, de aztán megengedte a fiának ezt a kérést. A fiú miközben az apa kérges, sebhelyekkel, és zúzódásokkal teli kezét mosta, rájött, hogy ezek mind azért keletkeztek, hogy ő a lehető legjobb egyetemeken tanulhasson.

-Megmostam az apám kezét, és rájöttem, hogy, ha ő nem hozott volna ekkor áldozatot, akkor én most nem lennék sehol. A továbbiakban én szeretném őt támogatni -mondta a fiatal másnap az igazgatónak.

-Te vagy a megfelelő ember, mindig is egy olyan valakit szerettem volna felvenni, aki értékeli mások segítését, nem tűri nézni a szenvedést, és becsületesen megdolgozik a pénzért-mondta az igazgató.

Minden szülő kötelessége, hogy a gyerekének a legjobb életet biztosítsa, de ugyanakkor meg is kell tanítsa értékelni a munkát!

Hirdetés