Kezdőlap EGÉSZSÉG Egy fűszernövény, ami gyógynövénynek jobb, mint az ételekhez adva!

Egy fűszernövény, ami gyógynövénynek jobb, mint az ételekhez adva!

A modern életstílusunknak köszönhetően napról-napra egyre több betegség jelenik meg az életünkben. Nem csak a különböző allergiák, de az ízületi gyulladások, a magas vérnyomás, és a pajzsmirigy betegségek is a legtöbb ember élete részévé válnak.

Ne éljünk együtt betegségeinkkel, inkább szabaduljunk meg tőlük minél hamarabb! Számos gyógyszer állhat a rendelkezésünkre, de ha nem akarjuk vegyi-, és méreganyagokkal bombázni a szervezetünk, inkább válasszunk a természetadta lehetőségek közül.

A kakukkfű nagyon sok vitamint, és ásványi anyagot tartalmaz, ezenkívül igen magas illóolaj tartalma is, éppen ezért nagyon sok pozitív egészségügyi hatással rendelkezik.

Szabályozza a vérnyomást, segítségünkre lehet megfázás és influenza esetén, serkenti a vörösvértesteket, ajánlott krónikus fáradtság, pajzsmirigyproblémák, szédülés, reuma, szklerózis multiplex esetén is.

Készítsük el az alábbi természetes kakukkfű alapú keveréket, és használjuk a fent említett betegségek esetén.

Hozzávalók:

  • egy csésze víz
  • méz
  • egy marék friss kakukkfű

Elkészítés:

Öblítsük le alaposan a kakukkfüvet. Forraljuk fel a vizet, majd öntsük rá a kakukkfűre. Hagyjuk 5-10 percet ázni, majd szűrjük le. Mikor kissé kihűlt, a keletkezett illatos főzetet édesítsük ízlés szerint egy kevés mézzel. Naponta igyunk meg egy csésze teát, és rövid időn belül érezni fogjuk, hogy tüneteink enyhülnek.

loading...