Kezdőlap EZOTÉRIA EZO-VILÁG December 6.-Mikulás napi babonák, amiket jobb betartani, ha szerencsés akarsz lenni!

December 6.-Mikulás napi babonák, amiket jobb betartani, ha szerencsés akarsz lenni!

December 5-én este minden gyerek gondosan megtisztítja a cipőjét, és izgatottan várja a reggelt, hogy megnézze, mit hozott neki a Télapó.

Azonban nem csak a télapó várás hagyománya kapcsolódik ehhez a naphoz.

Ajánlott szépen megfogalmazni kéréseinket, hogy teljesülni tudjanak a legnagyobb kívánságaink is. A gyerekek általában levelet írnak a Télapónak, a nagyobbak pedig imádság formájában küldik ki kéréseiket. Szent Miklós a szegények, árvák, rászorulók, nélkülözők, a katonák, és gyerekek védőszentje, és oltalmazója.

Úgy tartják, hogy ezen a napon ha egy faágat viszünk be a házba, vízbe tesszük, és az Új évre kivirágzik, akkor azt jelenti, hogy a bűneink meg vannak bocsátva, és jó évünk lesz.
Ha ezen a napon hóval mossuk meg az arcunk, akkor egészségesek, és gazdagok leszünk.

Mit ne tegyünk ezen a napon?

Tilos mosni, és nagyobb háztartási munkálatokat végezni, különben magunkra haragítjuk az égieket.

Ne veszekedjünk senkivel, próbáljuk egyetérteni a körülöttünklevőkkel, legyünk kedvesek, és toleránsak. Ha ezen a napon vitába keveredünk, akkor a karácsony esténk is boldogtalan lesz.

December 6-án reggel ne feledkezzünk meg a szegényekről. Ha koldussal találkozunk, ne menjünk el mellette, adakozzunk neki.

Ne fukarkodjunk ezen a napon, mert következő évben pont annyit fogunk kapni, amennyit ma adományoztunk.

Ne hagyjuk figyelmen kívül mások szerencsétlenségét, ez az a nap, amikor ha odafigyelünk, vagy jótékonykodunk, sokszorosan megtérül.

loading...