Kezdőlap IDÉZETEK Csernus hihetetlen őszintesége a Karácsonyról! Így lehet boldog ez az ünnep!

Csernus hihetetlen őszintesége a Karácsonyról! Így lehet boldog ez az ünnep!

Hirdetés

A karácsony nem mindenkinek jelenti ugyanazt. Valaki nagy családdal ünnepel, valaki egyedül, valaki az előbbit kapja, de az utóbbira vágyik, vagy fordítva. Hogyan lehet mégis boldog a karácsony? Dr. Csernus elmondja!

A karácsony egy fontos és szép ünnep, de sajnos nem mindenkinek. Dr. Csernus szerint azoknak telhet szépen az ünnep, akik önmagukhoz és szeretteikhez őszinték tudnak lenni. Akik csak megjátsszák, hogy nekik milyen szép az életük, de valójában nem érzik ezt, azoknak az ünnepek brutálisan nehezek lesznek.

Hirdetés

 

“Az ünnepek néha igencsak elfajulhatnak. A férfiak gyakran az alkoholhoz nyúlnak és berugnak, miközben az anyák sütéssel és a hasznos munkával próbálják elfoglalni magukat ahelyett, hogy őszintén leülnének és megbeszélnék a problémáikat. És persze közben mindketten úgy tesznek, mintha minden rendben lenne. A meg nem beszélt konfliktusok és a rossz hangulat viszont kihat a gyerekekre is, így elrontva az ő ünnepüket is.

Viszont azok akik magányosan töltik az ünnepeket, gyakran szomorodnak el és vágynak társaságra. De ilyenkor nem ár szem előtt tartani – Csernus doktor szerint – azt, hogy az egyedüllét nem egyenlő a magánnyal. Szerinte inkább élje meg egyedül valaki egy őszinte karácsony ünnepét, mint társaságban egy hazug, képmutató ünnepet. De ha mégsem sikerül ezt megélni, akkor forduljon nyugodtan segítségért hasonló sorsú emberekhez vagy szakemberekhez.”

Ha megfogadjuk Csernus doktor szavait, akkor a karácsony egy őszinte, boldog időszak lehet, amit a szeretteink körében tölthetünk.

 

Hirdetés