Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Szomszédasszonyom illóolajat csepegtet a teafilterre, majd a szoba sarkába helyezi. Ledöbbentem, de...

Szomszédasszonyom illóolajat csepegtet a teafilterre, majd a szoba sarkába helyezi. Ledöbbentem, de már én is így csinálom

Hirdetés

A lakás az a hely, ahol otthon, kényelemben és biztonságban szeretnénk élni, ezért igyekszünk meg is tenni mindent, hogy így legyen.

 

Hirdetés

Éppen ezért akkor érezzük legjobban magunkat otthonunkban, ha nem találkozunk sem egy egérrel, semmiféle rovarral, vagy pókkal. De, hogy érjük ezt el? Mit tegyünk, hogy nem forduljon elő ilyen kellemetlenség?

A következő módszerrel biztosan megelőzhetjük az efféle problémákat.

Szükségünk lesz teafilterekre, bármilyen jó, akár a menta tea is megteszi, amelyekből ha elkészítettük a főzetet, ne dobjuk ki, hanem helyezzük el azokban a sarkakban, ahol fel szokott bukkanni az egér, a pók, vagy bármilyen bogár.
Ha nincs teafilterünk, akkor egy másik csodaszer a borsmenta illóolaj. Egy szórófejes flakont töltsünk meg vízzel, ehhez adjunk hozzá 10-15 csepp illóolajat, rázzuk fel, majd fújjuk be a problémás részeket a lakásban. Az illóolaj szagát ki nem állhatják a rágcsálók, a rovarok.

Még van egy tippünk: a citrom illóolaj összekeverve némi őrölt fahéjjal, remek pókriasztó, csak tegyünk pár cseppet a sarkakba, és máris elűztük a nyolclábúakat életterünkből.

Szerző: tudasfaja.com

Hirdetés