Kezdőlap EGÉSZSÉG Betegségek rejtett jelei a lábon, amikről jobb ha te is tudsz!

Betegségek rejtett jelei a lábon, amikről jobb ha te is tudsz!

A lábaink nem csupán a láb betegségekre hívják fel a figyelmet, számos betegség előjelei megmutatkoznak rajtuk, köztük a cukorbetegség, a szívroham, a rák és egyéb, krónikus betegségek is.

 

 

Ismerjük meg ezeket a tüneteket!

Száraz, repedezett bőr

A legtöbb esetben a pajzsmirigy-alulműködés egyik tünete, főleg abban az esetben, ha semmiféle hidratálás nem segít. Ebben az esetben a pajzsmirigy nem termel elég olyan hormont, amelyek a vérnyomásért, az anyagcseréért, a csont- és idegrendszerért felelősek. Ha ilyen tünetet észlelünk, pár napig ajánlott rendszeresen kenegetni, hidratálni a bőrt. Ha nem látható javulás, akkor keressük fel orvosunkat.Lábujjak szőr nélkül

Bármennyire furán hangzik, ez is egy tünete betegségeinknek. A háttérben a trombózis és érrendszeri problémák állnak. A szőrnövekedés elhagyása vérkeringési problémákra utal, verőér-szűkület alakul ki, más néven PAD. Ebben az esetben  a szőrnövekedés gyengül és a lábujjak s elszíneződnek.

Állandó fekélyek

Ha a vércukorszintünk túl magas, rossz hatással van az idegeinkre, amely befolyásolja a keringést. Ebben az esetben nehezebben gyógyulnak a sebek és a sérülések. Sok embert, aki cukorbetegségben szenved, ezért szokták a lábán keresztül diagnosztizálni.

Duzzadt lábujjakA helytelen, rendszertelen táplálkozásra utal, ami kihatással van az ízületekre, a húgysavra és ez betegségek kialakulásához is vezethet. Figyeljünk étkezéseink választékosságára és arra, hogy mindig, rendszeresen fogyasszunk sok zöldséget és gyümölcsöt.

Piros csíkok a köröm alatt

Az egyik legsúlyosabb betegség tünetei közé tartozik, ami nem más, mint a szívbelhártya-gyulladás. A vörös vonalak a köröm alatt az elpattant hajszálerekre utal. Elég veszélyes betegség, vérrögük kialakulásához is vezet. Különösen azok vannak nagy veszélyben, akiknek korábban volt műtéte, kemoterápiát kaptak, HIV-fertőzöttek, vagy cukorbetegségben szenvednek.Kanál formájú köröm

Vashiányos vérszegénységre utal. A kanál alakú köröm leggyakrabban újszülötteknél jelenik meg, de felnőttek körében is előfordulhat, akik a vérszegénység kockázatának vannak kitéve.

Szerző: tudasfaja.com

loading...