Kezdőlap EZOTÉRIA Az Érző-triász: te melyik karaktertípus vagy az alábbi 3 közül?

Az Érző-triász: te melyik karaktertípus vagy az alábbi 3 közül?

Ahhoz, hogy megértsük önmagunk, és a környezetünk, az eseményekre adott reakcióinkat, meg kell ismernünk erősségeinket, gyengeségeinket, vágyainkat, félelmeinket. Minden személyiségtípusnak megvannak a maga jellemzői.

A 9 különböző karakter és lelki alkat különbözőképpen reagál a világra. Az alábbi enneagram az ösztönök, az érzelem és az értelem szerint csoportosítja a személyiségeket. Annak függvényében tartozunk egyik vagy másik csoportba, hogy ösztönös lényünk, érzelmi, vagy értelmi lényünk az erősebb.

Most az Érző triász személyiségtípust mutatjuk be!

Három személyiségtípus tartozik ide, erősségeit és gyengeségeit mindenképp az érzelmei befolyásolják. Nagyon fontosak számára az emberi kapcsolatok, ebben a legerősebb, de a legsebezhetőbb is.

Ide tartozik az Kettes, a Hármas, és a Négyes típus.

Kettes-a Segítő

Igen erős benne a pozitív érzelmekre való hajlam, jószívű, mindig készen áll, hogy valakin segítsen. Empatikus, és gondoskodó személyiség. Nagyon fontos számára, hogy szerethessen, és viszont szeressék. Akkor érzi jól magát a bőrében, ha tudja, hogy ő egy nélkülözhetetlen személy. Állandóan bizonyítani, és teljesíteni akar, így növeli az önbecsülését. Ha nem érzi, hogy szükség van rá a világban, akkor könnyen a padlóra kerülhet. Gondoskodó a párkapcsolatában is, de, ha nem értékeli a párja, akkor könnyen megsértődik. Ha nem figyelnek rá eléggé, akkor könnyen kiborul, és hisztizni kezd.

Hármas- az Eredményes

Motivátornak, és Nyertesnek is nevezik. Hiteles, kiváló, sikerorientált, dinamikus, mindig a maximumot akarja kihozni magából. A teljesítmény elérése érdekében azonban sokszor nagyon elfojtja az érzéseit. Hajlamos arra, hogy azt gondolja, csak akkor szeretik, ha maximálisan teljesít, ezért túlhajszolja magát. A versengés lelkileg is nagyon kimeríti, éppen ezért gyakran rosszkedvű, zaklatott.

Négyes- Individualista

Különcnek, Érzékenynek és Művésznek is szokták még nevezni. Nagyon kreatív, és intuitív, befelé figyel, és innen nyeri az ihletet. Gyakran érzi úgy, hogy nagyon kevesen értik meg, úgy gondolja, hogy ez az érzékenysége miatt van így. Mélyen megéli saját érzéseit, éppen ezért rendkívül tud szenvedni. Szeret olvasni, filmet nézni, sokat fantáziál, de nagyon kell vigyázni, hogy ne legyen úrrá rajta a magányosság, és a depresszió.

tudasfaja.com

loading...