Kezdőlap NŐ ÉS FÉRFI Amiről sokan nem tudnak: ez a különbség a vörös és a fehér...

Amiről sokan nem tudnak: ez a különbség a vörös és a fehér striák között!

Hirdetés

A striák ártalmatlan csíkok a bőrön, amelyek akkor jelennek meg, ha a bőr körülményei megváltoznak. Általában terhesség vagy fogyás miatt, jellemzően a mellen, mellkason, karokon, hason, combon és fenéken.

 

Hirdetés

Hirtelen bekövetkező, nagyobb testsúly leadása után vagy hormonális változások következtében a bőr gyorsan nyúlik és kisebb szakadások következnek be az irhában, a bőr középső rétegében. Ilyenkor vöröses-lilás vonalak jelennek meg párhuzamosan azokon a területeken, ahol a bőr megfeszül.

Mi a vöröses-lilás és fehér striák között a különbség?

Vöröses-lilás striák

Ezek a vonalak hirtelen bukkannak fel a bőrön, frissek és a nyúlás kezdetét jelölik. Ezeken a hegeken keresztül láthatóvá válik a bőr alatt futó erek színe, ezért ilyen vöröses-lilás. Ebben a szakaszban még gyorsabban gyógyulhatnak és bizonyos krémek segítségével helyreállítható a kollagén tartalmuk.

Még a lézeres kezelések, mint a pulzáló festéklézer (PDL) is hatékonynak bizonyul az ilyen hegek esetén, amelyek képesek a sejtmegújulást támogatni.

Terhesség közben semmilyen lézer alapú terápia nem javasolt és a krémek alkalmazását is fontos orvossal megbeszélni.


Fehér striák

Ezek azok a hegek, amelyek már régóta jelen vannak a bőrön. Ezek a fehér vagy halvány ezüstös árnyalatú vonalak idősek és már nem kezelhetőek helyileg alkalmazandó krémekkel.

Az olyan kezelések, mint a mikrodermabrázió, segíthetnek javítani a textúrát és polírozni, de ez a kezelés nem lesz képes visszaállítani a kollagént.

A kezelés egy másik módja az Excimer lézer, ami segít a szín visszaállításban. A Fraxel lézer segít javítani a bőr textúráját és halványítja a színt. Ezeknek a kezeléseknek az eredményei egyénenként változhatnak.

A fehér hegek a legmakacsabb jelek a bőrön, mivel apró szakadásokról van szó és tökéletes gyógymód sajnos még nem létezik rá.

tudasfaja.com

Hirdetés