Kezdőlap EGÉSZSÉG DIÉTA ÉS FOGYÁS A világ legerősebb zsírégetője és a te konyhádban is ott van –...

A világ legerősebb zsírégetője és a te konyhádban is ott van – Te tudod mi ez?

Hirdetés

A súlyfelesleg és az elhízás, mint tudjuk, számos krónikus betegségnek nyújthat táptalajt a szív-érrendszeri problémáktól kezdve a cukorbetegségen és rákos megbetegedéseken át a hormonzavarokig.

 

Hirdetés

Oka visszavezethető számos tényezőre, mint az genetikai faktorok, táplálkozási szokások, pszichológiai tényezők, a rendszeres fizikai aktivitás hiánya és nem elegendő alvásmennyiség.

Tanulmány köménnyel

Egy friss tanulmány szerint, amelyet az Iráni Orvostudományi Egyetemen végeztek, egy természetes fűszernövény, a kömény hatásosan képes csökkenteni a súlyfelesleget.


A hatásosság mérésére 88 elhízott nőt osztottak fel 2 csoportba. Minkét csoportnak tartania kellett az egészséges ételeket tartalmazó diétát 500 kcal-ás megszorítással. A különbség a két csoport között az volt, hogy az egyikben a résztvevők minden egyes nap kaptak olyan joghurtot (140g), amiben volt 3 g kömény is, míg a másikban sima joghurtot adtak a nőknek.

Az első csapat meglepő eredményt mutatott a kísérlet végére. 30 nap eltelte után a résztvevők átlagosan 14,64%-os zsírcsökkenést mutattak fel szemben a másik csoport 4,91%-os eredményével.

A legjobb módszer a fogyásra az anyagcsere felpörgetése. Számos élelmiszer van, amely erre képes és a kömény is közéjük tartozik.

A kömény súlycsökkentő hatásai

A frissen őrölt kömény minden egyes fogyókúrás diéta része kellene, hogy legyen. Ásványi anyagokban gazdag, segít égetni a zsírt és csökkenteni a puffadás mértékét. Éhségcsökkentő hatása révén megelőzi a további súlyfelesleg felszedését, emellett gyorsítja az anyagcserét és segít csökkenteni a zsírszövet mennyiségét.

Kömény alkalmazásaA köményből készíthetsz forrázatot és fogyaszthatod vízzel elkeverve azonnal is.

Ha forrázatként fogyasztanád, mint egy teát, akkor egy evőkanál köményt kell leöntened egy csésze forrásban lévő vízzel, majd 10 percig hagyni oldódni és így fogyasztani üres gyomorra.

Ugyanakkor langyos vízbe keverve ugyanennyi mennyiséget azonnal ihatod reggeli első folyadékbevitelként. Fogyaszd a köményes vizet 30 napon keresztül.

tudasfaja.com

Hirdetés