Kezdőlap EGÉSZSÉG A terhesség előreutaló 10 jele, ami már az első hónapban jelentkezik, de...

A terhesség előreutaló 10 jele, ami már az első hónapban jelentkezik, de sok nő mit sem tud róla!

A teherbe esést több tünet sorban következve jelzi. A korai szakaszban nagyon hasonlóak a menstruációval kapcsolatos tüneteknek, amelyekre nem igazán figyelnek.

 

Íme a 10 leggyakoribb tünet:

 

Késő ciklus:

Egyes nőknek olyan pontos a ciklusuk, mint a svájci óra, 28 naponként menstruálnak. Ha egy nő ebbe a kategóriába tartozik, akkor a késő menstruáció mindenképp a terhesség jele lehet. Vannak olyan nők is, akiknek szivárgásuk van, amely összetéveszthető a menstruációval. Azonban nem minden esetben terhesség okozza a rendellenességet a menstruációban.

Hányinger:

Ha a reggeli rutinba zavart okoz, a hányinger, vagy hányás, akkor ez utalhat a terhességre is. Ezek a tünetek a terhesség első, vagy második hetében kezdenek kialakulni. Vannak nők, akiknél a hányás nem csak reggel jelentkezik, hanem a nap bármelyik szakában, esetleg éjjel is. Ha a hányingert szeretné valamivel enyhíteni, mindenképpen kérdezze meg orvosát, hogy mi a teendő.

Változó hangulat:

Néha a terhesség alatt jelentkeznek hangulatingadozások. Ne lepődjön meg, ha az egyik percben nevet, a másikban meg sírni lenne kedve. Ezek csak drámai hormonális változások. Különösen a terhesség első hetében fordul elő, mert megemelkedik a progeszteron szintje.

Duzzadt vagy fájó mellek:

Sok nő számol be ilyenkor fájdalomról a mellekben, és arról, hogy megduzzad, ez néhány héttel a fogantatás után jelentkezik. Könnyen össze lehet keverni a premenstruációs emlőérzékenységgel. Ha Ön terhes, akkor ajánlott egy nagyobb kosarú, kényelmesebb melltartót is keresni.

Fáradtság:

A fáradtság nagyon gyakori a terhesség alatt, főleg az első trimeszterben.

Gyakori vizelés:

A hormonális változások miatt megnövekedett méh nyomást fejt ki a húgyhólyagra, emiatt járnak a nők ilyenkor sokat pisilni. A gyakori vizelés tipikusan a terhesség első, és utolsó trimeszterében jelentkezik. Bár úgy gondolhatja, ez azért van, mert sok folyadékot fogyaszt, de ez nem így van! Sok nő épp ezzel tesz rosszat, ha kevesebb folyadékot fogyaszt emiatt, hiszen húgyúti fertőzések és más problémák merülhetnek fel.

Sóvárgás:

Tipikus terhességi tünet a megnövekedett sóvárgás, főleg amikor még azt is megkívánják, amit soha nem is szerettek. Egye meg amit megkíván, de az egészségét tartsa szem előtt. Vigyen be sok rostot, folsavat, kalciumot, vasat, C-vitamint, és A-vitamint.

Szaglás:

Ha úgy érzi kiélésedett a szaglása, akkor végezzen el egy terhességi tesztet! A hormonok művelik ezt is, megmásítja az érzékeket, túlérzékennyé tesz. Tegye előnyévé ezt a változást, használjon aromás növényeket, levendulát, rozmaringot, mentát, gyömbért, és majd jobban érzi magát.

Légszomj:

Ha nem tud olyan mélyen lélegezni mint azelőtt, akkor lehet, hogy ennek a terhesség az oka. Jelentősen növekszik a progeszteron szintje, a vérben, és más fizikai változások is igényelnek oxigént, ezért a tüdőnek keményebben kell dolgoznia.

A pozitív teszt:

A terhességi teszt 99%-ban pontos eredményt mutat, azonban érdemes még egyet vagy kettőt ezen kívül elvégezni. Vannak olyan esetek, amikor az egyik teszt pozitív, a másik pedig negatív, ha valóban mást mutat a teszt, akkor érdemes orvoshoz fordulni, hogy biztosak lehessenek a terhességben.

loading...