Kezdőlap NŐ ÉS FÉRFI CSAJVILÁG A terhesség előre utaló jelei, ami minden nőnél még a menzesz kimaradása...

A terhesség előre utaló jelei, ami minden nőnél még a menzesz kimaradása előtt jelentkezik

Ne rohanj a gyógyszertárba terhességi tesztért, előbb olvasd el ezt a cikket, és ha felfedezed magadon a következő tüneteket, elég nagy az esélyen annak, hogy kisbabát vársz.

 

Fejfájás:

Ez akkor jelentkezik, mikor megváltozik a vérnyomásod. Az émelygés, hányinger a fogantatás után 3 héttel jelentkezik, ez a progeszteron- és ösztrogénszint megemelkedése miatt következik be. Az első 6–12 napban enyhe vérzés is jelentkezhet.

Görcsök:

Ezek a görcsök nem hasonlíthatók össze a menstruációs görcsökkel. Ezek a kellemetlen tünetek az émelygéssel is összekapcsolódnak, és étvágycsökkenés is megfigyelhető.

Gyakori vizelés:

Ez akkor jelentkezik, mikor a méh nyomni kezdi a húgyhólyagot.

Zavaró szagok, illatok:

Bármilyen illat kiválthatja ezt a tünetet, olyanok is, amelyek azelőtt tetszettek a kismamának.

Hangulatváltozások:

Ezeket a hormonok okozzák, ilyenkor a nők egyik percben még hangosan nevetnek, a másik pillanatban pedig képesek zokogni.

Székrekedés:Ez a progeszteronszint megemelkedésének tudható be, amely lelassítja az emésztési folyamatokat. Sok vizet, folyadékot kell inni, mozogni, rostokban gazdag élelmiszereket fogyasztani.

Mellnagyobbodás:

A hormonok aktiválódásával a mellek megnőnek, fájhatnak, érzékenyebbek lehetnek. Az egész szervezet felkészül majd a szoptatásra.

Szerző: tudasfaja.com

loading...