Kezdőlap EGÉSZSÉG A szülők visszautasították az abortusz lehetőségét. 3 hónappal később az anya olyan...

A szülők visszautasították az abortusz lehetőségét. 3 hónappal később az anya olyan dolgot tapasztalt meg, ami könnyeket csalt a szemébe.

Az első gyermek világra hozatala valóban egy életet megváltoztató élmény. A szeretet, amit akkor érzel, semmivel sem hasonlítható össze és nem is kíván semmi mást az ember, minthogy minden a legnagyobb rendben alakuljon a pici emberkével.

 

Amikor Sara Heller első gyermekét, Brody nevű kisfiát fogadta, hatalmas megkönnyebbülést érzett, ugyanakkor sok aggodalommal is járt számára.

Sara és párja Chris megtudtak valamit a kisfiúkról, amikor Sara még csupán 24 hetes terhes volt.

Sara ultrahangja azt mutatta, hogy Brody ajka különvált és szájpadja hasadt. Egyes gyerekeknél ez egy kis rést jelent az ajaknál, de Brody esetében a rés egészen az ajkától az orráig húzódott.Természetesen Brody szülei nagyon aggódtak, amikor meglátták a felvételt, de úgy döntöttek, hogy fiuk diagnózisával kapcsolatban teljesen máshogy cselekednek majd.

Az orvosok azt mondták, hogy csupán 9 eset van a világon, ami Brody-éhoz hasonló.

Megkérdezték tőlünk, hogy meg akarjuk-e tartani a babát.” – mondta Chris.De Sara és Chris biztosak voltak benne, hogy megtartják babájukat.


Sara azt mondja, hogy meg akarja változtatni azt, ahogyan az emberek az ajak és szájpadhasadékos gyermekekre tekint.

Bármilyen körülmények között is vagyunk, büszkének kell lennünk a gyermekünkre. Szerettük volna felhívni a figyelmet erre a rendellenességre az ultrahang, újszülött és első éves fotókkal, amiket a Facebbok-on és az Istagramon osztottunk meg.“- mondta Sara.

A terhesség második és harmadik hónapjában fejlődik a magzat arca és ilyenkor nőnek össze a különböző részek.

Körülbelül 2650 csecsemő születik évente valamilyen ajak-, áll- vagy szájpad hasadékkal az USA-ban. A szakértők még mindig vizsgálják az ilyen esetek előfordulásának okát, de ismeretes, hogy a családon belüli genetika szerepet játszik az érintett gyermekek egyötödének esetében.

A hasadékkal született gyermekek gyakran több műtéten és kezeléseken mennek keresztül, hogy megtanuljanak enni és beszélgetni.

Sara sok érzéketlen megjegyzést kapott az Instagramon a fia képeinek feltöltése után.
Egy személy ezt írta: – Mi a baj az arcával?

Sara azt mondja, hogy nem csak megdöbbentette a megjegyzést, de nem is volt még eléggé felkészülve rá, hogy megvédje a fiát, amíg újszülött volt.

Úgy döntöttem, hogy oktatok ahelyett, hogy konfrontációt hoznék létre, mert ez az, amit Brody-tól is szeretnék. Azt akarom, hogy oktassa és támogassa majd az olyan fiatalabb gyerekeket, akiknek még nincs saját hangjuk.“- magyarázta Sara.

Egyik este nemrégiben Sara vacsorázott Brody-val és néhány barátjával.Amikor mindenki befejezte az étkezést, Sara felszolgálója valamit az asztalra csúsztatott, amely úgy nézett ki, mint egy szalvéta. Sara azonban hamar rájött, hogy ez egy összehajtogatott csekk. Az anya alig hitte el, amit látott. Egy 1000 dollárról szóló csekk volt és mellette egy üzenet: A gyönyörű babájának.

A szemeim könnyesek lettek és a boldogság, amit akkor éreztem, leírhatatlan volt.” – mondja Sara.

A nagylelkű és meglepő ajándék segített Sara és Chris számmára kifizetni Brody kezelési költségeinek egy részét.

Brody legutóbbi operációja rendbe hozta az ajkait. Brody szépen gyógyult és még számos operáció állt előtt 9 és 12 hónapos kora között.

Köszönhetően szakképzett orvosoknak és sebészeknek, Brody képes lesz a jövőben enni és beszélni. Mindeközben a következő műtétig mindkét szülő nagyon hálás a kedves gesztusért. Egy idegen megdöbbentő gesztusa olyan változást hozott a család életébe, amire nagyon nagy szükségük volt.

Szívmelengető látni ezt a csodás boldog babát és tudni, hogy szép jövő vár majd rá két bölcs és szerető szülő oldalán.

Oszd meg te is Brody történetét, amely a nagylelkűség és a szeretet legjobb példája. Minden gyermek megérdemli a szeretet, tiszteletet és az esélyt arra, hogy a körülményeitől függetlenül a legteljesebb életet élhesse.

loading...