Kezdőlap NŐ ÉS FÉRFI A szerelem 7 típusa, amit csak kevés párkapcsolat él túl! Ti túl...

A szerelem 7 típusa, amit csak kevés párkapcsolat él túl! Ti túl vagytok már mindegyiken?

Hirdetés

Ahhoz, hogy egy jól működő, egészséges érzelmeken alapuló párkapcsolatunk legyen, dolgoznunk kell rajta. A boldogságot nem adják ingyen! Soha nem szabad visszariadni a kisebb problémáktól, minden kapcsolat más és más. Próbáljuk mindig önmagunkat adni!

Robert Sternberg amerikai pszichológus szerint egy kapcsolathoz 3 fontos dolog szükséges: intimitás, szenvedély és elköteleződés. Ha a párkapcsolat mindkét tagjánál megvannak ezek a dolgok, akkor a kapcsolat hosszú éveken keresztül fog működni.

Hirdetés

Nézzük, milyen típusú szerelmi kapcsolatok léteznek!

1.Rajongás

Ezt akkor érzed, amikor nem ismered még annyira a partnered, de már kapcsolatban vagytok. Megmagyarázhatatlan vonzalmat éreztek egymás iránt, de még nem tudjátok, hogy milyen együtt eltölteni egy hosszú hétvégét. Lehet, hogy sok mindenben még nem értetek egyet, de nagyon rajongtok egymásért.

2.Szeretet

Úgy érzed, hogy nyugodtan lehetsz önmagad, vállalhatod a pozitív és negatív tulajdonságaidat is másik előtt. Sok közös vonás van bennetek, úgy érzed, hogy a párod is elfogad olyannak, amilyen vagy. A közös beszélgetések fontosabbak, mint a szexualitás. A szakértők szerint, ez a típusú kapcsolat később barátsággá alakul.

3.Üres szerelem

Akkor érezheted ezt, ha épp egy nagy szerelmi csalódás után vagy. Eldöntötted, hogy többé nem akarsz szerelmes lenni, és az épp aktuális párod iránt nem is fogsz érezni mélyebb kötődést. Jól érzed magad vele, de tudod, ha szakítanátok, akkor sem törne össze a szíved különösebben.

4.Korlátolt szerelem

Sokan megtapasztalják ezt a típusú szerelmet, de ez még nem jelenti azt, hogy ez az igazi. A szerelem után a párok követik a normákat: házasság, család, gyerekek. Nincs köztük igazi szerelem sokszor, de azért még fontosak egymás számára. Van, aki jól érzi magát egy ilyen kapcsolatban, míg másoknak állandó hiányérzetük van.

5.Romantikus szerelem

Nagy a szerelem köztetek, rajongásig oda vagytok egymásért, azonban a közös jövőről nem beszéltek, a pillanatnak éltek. Az ilyen típusú kapcsolatból nagyon ritkán lehet házasság, mert a rózsaszín köd elmúltával feladjátok, csökken az egymás megismerése iránti vágy.

6.Társ-szerelem

Ebben a típusú szerelemben megvan az elköteleződés iránti vágy, és az intimitás is. A szerelem azonban hiányzik ebből a kapcsolatból, inkább segítő társként vagytok egymás mellett. A szerelem hiánya miatt nem tart örökké ez a kapcsolat.

7.Tökéletes szerelem

Intimitás, szenvedély, és elköteleződés iránti vágy is megvan ebben a típusú kapcsolatban. Őszinte csodálattal néztek egymásra, és ez a rajongás egész életetekben megmarad. Ezt a szerelmet kevesen élik át, ezért ti nagyon szerencsések vagytok.

tudasfaja.com

Hirdetés