Kezdőlap EGÉSZSÉG A pitypang tea tisztítja a bőrt, eltünteti a foltokat, szeplőket, pattanásokat, de...

A pitypang tea tisztítja a bőrt, eltünteti a foltokat, szeplőket, pattanásokat, de más bőrbetegséget is gyógyít

A pitypang, vagy gyermekláncfű az egyik legerősebb tisztító hatású növény, amely elősegíti a méreganyagok és a fölösleges víz eltávolítását a szervezetből.

 

Ha teaként fogyasztjuk, tisztítja a vért és stimulálja a máj méregtelenítő funkcióit. Ennek következtében a bőr is megtisztul, és gyógyulni kezd.

Méregtelenítő hatása miatt a pitypang tea számos betegség kezelésében segíthet.

Enyhébb és súlyosabb bőrbetegségeket egyaránt kezelhetünk a segítségével. A teát külsőleg is alkalmazhatjuk, lemoshatjuk, vagy borogathatjuk vele az érintett felületeket, így az segíthet számos bőrprobléma kezelésében, mint például:

Pattanások;

Szeplők;

Vörös foltok az arcon (kuperózis);

Bőrirritáció;

Ekcéma;

Visszér;

Ótvar;

Foltok az arcon;

A kuperózis (vagy rosacea) kezelésére a pitypang teát alkalmazhatjuk külsőleg, az érintett bőrfelületen, vagy meg is ihatjuk. A kuperózis a bőrön – különösen az arcbőrön – megjelenő vörös foltok kialakulása, amelyet a vérerek kitágulása okoz.A tea elkészítéséhez használjunk 4-10 g szárított pitypanglevelet 150 ml vízhez. Hagyjuk állni 10 percig, majd szűrjük le. Igyunk meg ebből a főzetből naponta háromszor egy csészével. De használhatjuk úgy is, hogy lemossuk vele az érintett bőrfelületeket.

Más módszerrel is készíthetünk teát ebből a növényből: Tegyünk fel forrni 250 ml vizet 1-2 teáskanál szárított pitypanggyökér-porral (például elektromos kávédarálóban is előkészíthetjük). Forraljuk 5-10 percig, majd szűrjük le. Fogyasszunk belőle 1-2 csészével naponta. Ezzel a főzettel a szemünket és a hajunkat is átmoshatjuk.


Tegyünk fel forrni 1 csészényi (250 ml) vizet 3-5 g szárított növénnyel. Hagyjuk forrni 10 percig, majd szűrjük le a főzetet kétszer, és adjunk hozzá fél teáskanál sót. Egy vattapamacs segítségével mossuk le vele az érintett bőrfelületet. Ugyancsak 3-5 g pitypang és 250 ml víz felhasználásával készíthetünk olyan teát is, amit 5-10 percig forralunk, ebből igyunk meg naponta 3 csészével.

A pitypanggyökérből frissen is kinyerhetjük a levét, és ezzel átmoshatjuk a bőrünket. Ezután tisztítsuk meg a bőrt egy kevés pitypangteával. A teát akár fürdőben (ülő-vagy állófürdő) is alkalmazhatjuk.

A pitypang leveleit egy vágódeszkán felaprítjuk, és beborogatjuk vele az érintett bőrfelületeket.

Borogatást készíthetünk a virág gyökeréből kinyert lével is. A gyökereket felaprítjuk, majd egy kis tejföllel megpároljuk. Ezt a borogatást vigyük fel a fájó területekre, és hagyjuk hatni néhány óráig. Ezt a módszert naponta alkalmazhatjuk, amíg a fájdalom teljesen meg nem szűnik.

loading...