Kezdőlap EGÉSZSÉG A pajzsmirigy természetesen kezelhető, ha ezt alkalmazod!

A pajzsmirigy természetesen kezelhető, ha ezt alkalmazod!

Hirdetés

Napjainkban a pajzsmirigybetegség az egyik legjobban elterjedt betegség. Sokan küzdenek vele, de leginkább a középkorú nőket érinti a probléma. A pajzsmirigy rendellenesség tünetei számos más betegség tüneteivel is összetéveszthetőek, ezért sokszor csak nehezen diagnosztizálható.

Akár heves szívdobogást, akár hirtelen testsúly csökkenést, vagy -gyarapodást, idegességet, depressziós tüneteket, erős izzadást stb. észlelünk magunkon, forduljunk mindenképp szakemberhez, mert lehetséges, hogy a nem jól működő pajzsmirigy okozza ezeket a problémákat.

Hirdetés

A pajzsmirigyhormonok számos szervünk egészséges működéséért felelősek, éppen ezért nagyon fontos, hogy rendben legyen a pajzsmirigyünk működése.

A legtöbb, amit tehetünk a pajzsmirigyünk megfelelő működéséért az az, hogy egészségesen táplálkozunk, rendszeresen mozgunk, megpróbáljuk kiiktatni az életünkből a stresszt, és elegendő időt fordítunk a pihenésre.

Az alábbi természetes gyógymódok segítségével könnyen gondoskodhatunk a pajzsmirigyünk egészségéről.

1.Kókuszolaj

A kókuszolaj jó hatással van a T3-és a T4-pajzsmirigyhormonok működésére, más olajokkal ellentétben nem befolyásolja azokat negatívan. Szabályozza az anyagcserét, és segít a megfelelő testsúly megőrzésében is. Ezenkívül jó hatással van az immunrendszert is. Fogyasszunk belőle naponta legalább 1 evőkanállal.

2.Tengeri alga

Válasszunk a nori, kombu vagy a wakame alga közül, és illesszük be rendszeresen az étrendünkbe. Igen magas a jód-, és a más különböző hasznos tápanyagtartalmuk.

3.A-, D-, és K2-vitaminok

Ezek a vitaminok elengedhetetlenül fontosak a pajzsmirigy egészsége szempontjából. Tanulmányok alapján kimutatták, hogy azoknak a személyeknek, akik pajzsmirigyproblémával küzdenek, igen alacsony a fent említett vitaminok szintje.

4.Jóga

Érdemes napi rendszerességgel beiktatni a jógát vagy a thai-chit az életünkbe, ha pajzsmirigyproblémával küzdünk. Ezek ugyanis csökkentik a stresszt, és a depressziós tüneteket is.

5.Gluténérzékenység

Az arra érzékenyek iktassák ki a glutént az étrendjükből, mivel a legújabb kutatások alapján kapcsolatot fedeztek fel a glutén és az autoimmun pajzsmirigy betegségek kialakulása között.

tudasfaja.com

Hirdetés