Kezdőlap EGÉSZSÉG A méz 6 felhasználási módja, amiről eddig még nem hallottál!

A méz 6 felhasználási módja, amiről eddig még nem hallottál!

Hirdetés

Ezt a természetes antibiotikus hatással rendelkező csodaszert már nagyon régóta ismerik és használják a világon. Fertőtlenítő, nyugtató, vízhajtó, gyulladásgátló, és antioxidáns hatással is rendelkezik. Ismerkedjünk meg vele, és használjuk rendszeresen!

 

Hirdetés

1.Tartósítószer

Gyümölcsök természetes tartósítására kiváló természetes mézszirupot készíthetünk belőle. Ha a gyümölcs édes, akkor egy adag mézet keverjünk el, egy adag vízzel, ha savanyú, akkor két adag mézre, és két adag vízre lesz szükségünk. Keverjük el alaposan ezt a két összetevőt, és tegyük a gyümölcsökkel együtt légmentesen záródó tiszta befőttesüvegbe.

2.Égési sérülésekre, vágásokra

A méz erős fertőtlenítő hatással rendelkezik, ezért ajánlott a sebek és sérülések kezelésére. Ezenkívül hidratál, nyugtat, és gyulladásgátló is. Kenjük be egy vékony réteggel a problémás területet, és hagyjuk rajta legalább egy fél órán keresztül. Naponta többször ismételjük meg.

3.Fejfájásra, másnaposság ellen
Egy csésze vízben oldjunk fel egy teáskanál mézet, és igyuk meg. Felgyorsítja az anyagcserét, megszabadít az alkoholtól, és helyreállítja az energiát a szervezetben.

4.Paraziták ellen

Oldjunk fel egy evőkanál mézet egy csésze vízben, majd naponta háromszor, két hónapon keresztül igyunk meg egy-egy ilyen adagot. Megszabadít a szervezetünkben élősködő parazitáktól.

5.Hajápoló

Számos kozmetikai alapanyaga a méz. Kenjük be egy kevés mézzel a hajunkat, hagyjuk állni húsz percen keresztül, majd mossuk le. Erősíti a hajhagymákat, csillogóvá, életerőssé varázsolja a hajat, megszabadít a korpásodástól.


6.Természetes antibiotikum

Rendszeresen fogyasztva, a méz segítségével számos betegséget előzhetünk meg. Keverjünk el egy teáskanál mézet egy csésze langyos vízben, és minden reggel közvetlenül ébredés után igyuk meg. Hatása fokozása érdekében egy fél citrom levét is hozzáadhatjuk.

Szerző: tudasfaja.com

Hirdetés