Kezdőlap EGÉSZSÉG A krónikus betegségek elkerülhetők, az öregedés pedig lelassítható ezzel a 13 módszerrel

A krónikus betegségek elkerülhetők, az öregedés pedig lelassítható ezzel a 13 módszerrel

Ami érdekes és fontos is egyben az az, hogy megértsük, a krónikus betegségek a testünkben nagyon ritkán léteznek egyedül, csakúgy “buborékban”. Úgy értem, ha agyában változásokat tapasztal, amelyek például Alzheimer-kórra utalnak, akkor valószínűleg szintén tapasztalja magán az inzulinrezisztencia, a cukorbetegség vagy az elhízás tüneteit is.

Közben lehetnek jelei szívbetegségnek, magas vérnyomásnak is. Mint nagyon gyakran, a krónikus betegségek bonyolultan összefonódó hálózatát látjuk. Kialakulásukért a szervezetben lévő valamilyen, évek óta elhúzódó egyensúlyhiány a felelős.

A sokféle krónikus betegség lappangó kiváltó tényezőit célbavéve bemutatunk pár egyszerű módszert megelőzésükre.

1. Optimalizálja D-vitamin szintjét: 2007-ben a kutatók a University of Wisconsin-on az alacsony D-vitamin szint és Alzheimer-kóros betegek kognitív teszteken elért eredményeit vetették össze. Nagy dózisú D-vitamint szedő betegek jobban teljesítettek társaiknál. A kutatók úgy vélik, hogy az optimális D-vitamin-szint fokozza a fontos biomolekulák mennyiségét az agyban és védi az agysejteket. Elegendő D-vitamin mennyiség szintén elengedhetetlen az immunrendszer megfelelő működéséhez, gyulladások legyőzéséhez.

2. Gyümölcscukor.Ideális esetben 25 g fruktóz fogyasztása ajánlott naponta. Mivel az átlagos személy 300 százalékkal haladja meg ezt az ajánlott mennyiséget, a cukorfogyasztás manapság egy elég súlyos probléma. Talán ez a legfontosabb lépés, amit megtehetünk krónikus betegségek elkerüléséért, pl. az Alzheimer kór kialakulása ellen. Továbbá, ha a máj a fruktóz feldolgozásával van elfoglalva, koleszterin termelő képessége szenvedi azt meg. Ez még egy fontos szempont ami mutatja mennyire káros a túlzott fruktóz fogyasztás az egészségre.

3. Tartsa éhgyomri inzulinszintjét 3 alatt. Ez közvetve kapcsolódik a fruktóz fogyasztáshoz és inzulin rezisztenciához vezet. Azonban más cukrok és a mozgás hiánya is tényezők itt.

4. Egy kis finn tanulmány szerint, azok az emberek, akik B12 vitaminban gazdag élelmiszereket fogyasztanak csökkenthetik az agy öregedési folyamatait.

5. Tápláló, folsavban gazdag étrendet követve, sok friss bio zöldséget fogyasztva nap mint nap, a test öregedési folyamatai lassíthatók.

6. Jó minőségű állati alapú omega-3 zsírsavak fogyasztása ajánlott. Sajnos mostanra már a legtöbb halfajta nagymértékben nehézfémekkel szennyezett, ezért a halevés helyettesíthetű halolaj kapszulák fogyasztásával. Omega-3 zsírsav, a DHA nagy mennyiségű fogyasztása lassítja az öregedési folyamatok progresszióját, és csökkenti a szív-és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát.

7. Kerülje el, és távolítsa el a higanyt a szervezetből. A fogászati amalgám tömések a rendkivül mérgező higany fő forrásai a testben. Keressen egy olyan fogorvost, aki szakszerűen eltávolítja töméseit.

8. Vigyázzon az alumíniummal. Megtalálható izzadásgátlókban, tapadásmentes edények bevonataként és vakcinaadjuvánsokként.

9. Mozogjon rendszeresen. A mozgás során rengeteg pozitív változás történik a testben. Csupán egy példát kiragadva, egy amiloid prekurzor protein, a PGC-1 alpha metabolizációja lassítja az időskori elbutulás kialakulását.

10. Kerülje az influenza elleni védőoltásokat, a legtöbbjük higanyt és alumíniumot, valamint tojásfehérjét tartalmaz (pl. mielin bázikus fehérjét), amelyre a test antitesteket termel, és kereszt-reakcióba lép az idegsejtek mielin bevonatával, valójában megtámadja a saját idegrendszerét!

11. Áfonya. A friss áfonya a leghatásosabb magas antocianin és antioxidáns tartalommal. Öregedésgátló, neurológiai, szív és érrendszeri betegségek megelőzésére kiváló.

12. Minden nap tornáztassa agyát. A mentális stimuláció, különösen valami új tanulása: például hangszeren játszani, vagy új nyelv tanulása, összefüggésbe hozható az agy lassabb öregedésével.

13. Kerülje az antikolinerg sztatin gyógyszerek használatát. Ezek a gyógyszerek blokkolják az acetilkolin neurotranszmitter hatását, ami növeli a demencia kockázati tényezőjét. Ezen gyógyszerek közé tartoznak bizonyos éjszakai fájdalomcsillapítók, antihisztaminok, altatók, bizonyos antidepresszánsok, inkontinencia gyógyszerek, és bizonyos kábító fájdalomcsillapítók.

Ahogy Dr. Stephanie Seneff jelentésében irja:

“A sztatinok zavarják a koleszterin szintézisét a májban, de a lipofil sztatin gyógyszerek (mint a lovasztatin és szimvasztatin), szintén befolyásolják a koleszterin szintézisét az agyban. Ez azután közvetlenül befolyásolja az idegsejteket abban, hogy “képesek legyenek megfelelő koleszterinszintet fenntartani saját membránjaikon”.

forrás:naturahirek.hu

loading...