Kezdőlap EGÉSZSÉG 9 tünet, ami arra utal, hogy rákos daganat növekszik a szervezetedben

9 tünet, ami arra utal, hogy rákos daganat növekszik a szervezetedben

Hirdetés

A rákos megbetegedések kezelése legtöbbször azért nagyon nehéz, mert nincsenek könnyen felismerhető tünetek, a rettegett kór alattomos módon alakul ki. Ezért lenne fontos a rendszeres orvosi szűrővizsgálat, mert minden betegség, még a rák esetében is, a korai felismerés életmentő lehet. A következőkben 9 olyan tünetet ismertetünk, amelyek daganatos megbetegedések kialakulására utalhatnak.

 

Hirdetés

 

1. Csomó a bőr alatt

Ha azt érezzük, hogy a bőrünk alatt kisebb csomó, dudor alakult ki, főként a mellekben, herékben, a nyakon, hónaljon hasfalon, akkor érdemes orvoshoz fordulni, főként, ha egyik napról, hétről a másikra valami elváltozást tapasztalunk.

2. Változások a bélrendszerben

A rendszeres gyomor, hasi fájdalmak, a véres, megváltozott széklet, a hasmenés, vagy éppen a székrekedés arra utalhat, hogy valami odabent nincs rendben. Forduljunk orvoshoz ilyen esetben is.

3. Étvágycsökkenés, nyelési nehézségek

Ha ezek a problémák is huzamosabb ideig fennállnak, kérjünk kivizsgálást, mert jobb időben kezelni a bajt, mint később.4. Hólyagok a szájüregben, nyelven

Ha fehéres színű hólyagok alakulnak ki a szájüregben, a fogínyen, a nyelven, akkor ez is rákos elváltozásra utalhat. Gyorsan keressünk fel egy orvost.

5. Vérzés

A nőknél, ha a menstruáció kívüli időszakban, bármilyen vérzés keletkezik, ami a kialakulhat a méhben, a hüvelyben, azonnal nőgyógyászhoz kell fordulni.6. Rendszeres köhögés

Ha nem vagyunk megfázva, tehát minden rendben van, mégis sokat köhögünk, ez a tüdőrák első tünete lehet, de egyes esetekben a gyomorrákkal is összefüggésben van.

7. Sebek, amelyek nem akarnak beforrni

Ha elvágod az ujjad, és az sehogy sem akar begyógyulni, félő hogy az immunrendszerrel lesz gond, amely nem a kórokozókat támadja meg, hanem az egészséges sejteket.

8. HangváltozásokEz a probléma arra utal, hogy valami káros változások indultak el a gégében.

9. Viszkető bőr

Az immunrendszer a rákos sejteket is megpróbálja elpusztítani, akárcsak a baktériumokat. Ezt a fehérvérsejtekkel igyekszik megoldani, így ahol ezek a sejtek összpontosulnak, ott gyakran alakul ki viszketés.

Szerző: tudasfaja.com

Hirdetés
loading...