Kezdőlap EGÉSZSÉG A gyomorproblémák valódi okai, amikről mindenkinek tudnia kellene, mielőtt gyógyszerhez nyúl!

A gyomorproblémák valódi okai, amikről mindenkinek tudnia kellene, mielőtt gyógyszerhez nyúl!

Legtöbben azt gondoljuk, hogy gyomorproblémát csak a romlott élelmiszerek okozhatnak, azonban számos más oka is lehet ezenkívül.

 

A lelki problémák is okozhatnak emésztési zavarokat, csak sajnos ezekről már kevésbé veszünk tudomást. A gyógyszerek csupán a tünetet kezelik, azonban a probléma gyökerét nem képesek orvosolni. Annak érdekében, hogy egészségesek legyünk testileg és lelkileg kiegyensúlyozott életmódra kell törekednünk.

Emésztési zavarok

Amikor valaki megkeseríti az életünk, úgy érezzük, hogy nem tudunk vele semmiképp sem zöld ágra vergődni, nem tudjuk “lenyelni”, amit mondott, akkor kialakulhatnak gyomorproblémáink is.

Ha lelkileg nem tudjuk megemészteni a dolgokat, akkor annak fizikai tünetei lesznek. Elutasítóak vagyunk, és lázadunk, ennek következtében pedig a szervezetünk is tiltakozni fog.

Lelkileg kell először megoldanunk a problémát: próbáljunk meg beszélni azzal a személlyel, akivel nem tudunk kijönni. Sokszor nem is biztos, hogy olyan súlyos a probléma, mint ahogy azt elképzeljük, lehetséges, hogy csak a fejünkben létezik.

Élelmiszermérgezés

Elégedetlenek vagyunk valakivel, vagy egy helyzettel, és állandóan mérgező gondolataink vannak. Közben pedig bűntudat gyötör, akkor ez fizikailag is meg fog nyilvánulni.

Ilyenkor a legfontosabb, hogy próbáljuk pozitív irányba terelni gondolatainkat, hiszen a negatív gondolatok csak a mi egészségünket veszélyeztetik. Gyakoroljuk a megbocsátást, és a toleranciát.

Gyomorfekély
Nyugtalanság, idegesség stressz okozhatja, egy olyan gondolat, vagy érzés, ami állandóan lázban tart, és valósággal szétéget. Nem tartjuk elég jónak magunkat, állandóan kritizálunk, túl nagyra tesszük a mércét.

El kell dönteni, hogy mi az, ami igazán fontos az életünkben, legyünk elfogadóbbak magunkkal, és a világgal szembe is. Próbáljunk meg pozitívabban gondolkodni, higgyünk a világ jóságában.

tudasfaja.com

loading...