Kezdőlap EGÉSZSÉG A gyerekeknek nem antibiotikumokra van szükségük a gyógyuláshoz! A mikrobiológus elmondja az...

A gyerekeknek nem antibiotikumokra van szükségük a gyógyuláshoz! A mikrobiológus elmondja az igazat!

A rendszeres gyógyszerszedés, vagy az erős gyógyszerek, antibiotikumok alkalmazása legyengíti az immunrendszert. Legtöbben a meghűlés első tüneteivel már futunk az orvoshoz, hogy valami gyógyszert adjon.

A gyógyszerek azonban megakadályozzák a betegség természetes folyamatát.

A legjobb, ha nem elnyomjuk a betegséget, csupán tompítjuk a tüneteket természetes élelmiszerek, és gyógynövények, vitaminokban, és ásványi anyagokban gazdag gyümölcsök segítségével.

A gyógyszerek legyengítik az immunrendszert, és az a következő alkalommal már nagyon kismértékben, majd egyáltalán nem fog harcolni a betegséggel szemben.

Az is nagyon fontos, hogy ne védjük betegesen gyerekeinket a kórokozók ellen. Természetesen minden étkezés előtt kezet kell mosni, vagy, ha hazajöttünk valahonnan, és kórházi látogatás után is, de nem kell állandóan antibakteriális lemosót alkalmaznunk.

Ez gyengíteni fogja egy idő után a baktériumokkal szembeni ellenálló képességünk. Nyugodtan megeheti a gyerek a fáról leesett almát a saját kertünkből, ha nem volt permetezve, vagy a kertből kihúzhat egy újhagymát, és megeheti.

“A kézfertőtlenítők, az antibakteriális szappanok, tusfürdők, és az antibiotikumok gyakori használata felborítják az immunrendszer egyensúlyát”-állítja Marie-Claire Arrieta mikrobiológus.

Fontos, hogy már gyerekkorban találkozzon a szervezet kisebb szennyeződésekkel, kórokozókkal, ugyanis ezek megerősítik, ellenállóbbá teszik.

Az ellenállás hiánya számos betegség kialakulását eredményezheti később, mint például az allergiák, túlsúly, krónikus légúti megbetegedések.

Szakértők szerint azok a gyerekek, akik vidéki, nem túl steril környezetben nőnek fel, sokkal ellenállóbbak a betegségekkel szemben.

tudasfaja.com

loading...