Kezdőlap EGÉSZSÉG DIÉTA ÉS FOGYÁS A fiatalság forrása: 5 tibeti gyakorlat, amit minden nap el kellene végezned!

A fiatalság forrása: 5 tibeti gyakorlat, amit minden nap el kellene végezned!

Hirdetés

Mint tudjuk, nagyon fontos a napi testmozgás, legalább 30 perc ajánlott a szakemberek szerint. Mivel ülő életmódot folytatunk, vagyis gyakorlatilag egész nap ülünk, vagy fekszünk, számos betegség alakulhat ki az egészségtelen életvitel következtében.

 

Hirdetés

Az alábbi 5 tibeti gyakorlatot végezzük rendszeresen minden nap, és így megelőzhetjük a szív-, és érrendszeri, vagy a mozgásszervi betegségek kialakulását is.

A beszámolókat olvasgatva, csodás gyógyulásokról és minden esetben pozitív változásokról számoltak be az öt rítus gyakorlói. Hálálkodnak, hogy hatására:

 • múlik a depresszió
 • javul a közérzet
 • nincs állandó fáradtság
 • eltűnnek az ízületi fájdalmak
 • megszűnnek a légzőrendszeri problémák
 • javul a pajzsmirigy működése
 • még az ősz haj is visszasötétedik
 • észrevétlenül lefogyunk
 • szép izomzat alakul ki
 • megszűnik a narancsbőr
 • kisimulnak a ráncokRöviden a gyógyító erő kulcsa:

A csakrák harmonizálása. A lelassult vagy megállt energiakerekeket indítja be újra a tibeti szerzetesek jógája, így történhet az, hogy amiről nem is tudtuk, hogy elromlott, az is megjavul és működni kezd újra

Naponta alig fél óra, és máris kordában tarthatjuk a testünket, és a lelkünket is.

Kezdjük 5 ismétléssel, majd fokozatosan haladjunk egészen addig, amíg 21 ismétlést meg tudunk csinálni.

1.Állj egyenesen, kis terpeszben, a karjaidat nyújtsd ki oldalra. Nézz előre, válassz ki egy fix pontot. Kezdj el lassan, az óramutató járásával megegyező irányba forogni.

Fokozatosan emeled a forgások számát 21-ig. Közben ha elkezdesz szédülni, hagyd abba. Lélegezz mélyeket, és próbálj a szívedre koncentrálni, csendesedj le.

2.Ülj le a földre, karjaidat nyújtsd előre a tested mellett, és emeld fel a lábaid. Ha fáj a hátad, akkor támaszd meg a derekad alulról a kezeddel. Az álladat közben nyomd lefele a mellkasod felé. A lábaidat próbáld minél egyenesebben tartani.

Majd ereszd le a lábaid, egyenes térddel, és ezután újra emeld fel. Mikor felemeled, lélegezz be, amikor leengeded, akkor pedig ki.

3. Ereszkedj térdre, a két kezedet hátul nyújtsd végig a combodon. Nyomd előre az állad a mellkasodra, majd lassan hajtsd hátra. Közben hagyd, hogy a karjaid együtt mozogjanak a testeddel. Előrehajláskor kilégzés, hátrahajláskor belégzés.

4.Üljünk kb. 30 centiméterre nyitott terpeszbe. Kezeinket helyezzük a csípőnk mellé, ujjaink előre nézzenek. Fújjuk ki a levegőt, és hajtsuk előre a fejünket, majd szívjuk be a levegőt, és közben emeljük meg a csípőnket, és hajtsuk hátra a fejünket. Majd induljunk újra a kiinduló pózból.

 

5.Feküdj hasra, majd told fel magad, hogy a mellkasod felfele nézzen. A karok legyenek egyenesek, a vállak ne csússzanak fel a fülek mellé. Nyomd a csípőd előre, és jól nyújtsd meg a gerinced. Majd állj fel, és hajolj mélyen előre a tenyéren támaszkodva, a lábaidat nyomd jól a földre.

Hirdetés
loading...