Kezdőlap ÉRDEKESSÉGEK ELKÉPESZTŐ A férjek jobban idegesítik a feleségeket, mint a gyerekek

A férjek jobban idegesítik a feleségeket, mint a gyerekek

Hirdetés

Felmérés: a férfiak több stresszt okoznak a feleségüknek, mint a gyerekek összesen!

Szülőnek lenni egyszerre csoda és óriási felelősség, amely bizony sok nehézséggel jár. Mindkét szülőnek sajátos problémákkal kell szembenéznie, különösen igaz ez a nők, édesanyák esetében, mert a 21. századi nő egyszerre kell anyaként, feleségként és karrierjét egyengető emberként funkcionáljon.

Hirdetés

Hogy mi okozza a legnagyobb stresszt a nők életében, arról a today.com oldal készített felmérést, amelyben 7 ezer édesanya véleményére voltak kíváncsiak.

Ennek alapján kiderült, hogy a nők családon belüli stressz-szintje eléri a 8,5 pontot egy 1-től 10-ig lévő skálán. A megkérdezett édesanyák közül 46 százalékuk azon a véleményen volt, hogy a férjük több stresszt okoz számukra, mint maguk a gyerekek.

Emellett négy nőből három azt vallotta, hogy ők látnak el szinte minden szülői feladatot és háztartási munkát, öt nőből egy szinte sosem számíthat a párja, férje segítségére.

A Padovai Egyetem felméréséből pedig az a meglepő eredmény is kiderült, hogy amennyiben a férfi egyedül marad a gyerekekkel, mert a feleség vagy meghal, vagy elhagyja a családját, akkor az egészsége romlásnak indul. Viszont ha ez fordított esetben történik, akkor a nő egészsége javulni fog, ritkábban lesz stresszes, ideges, és az élete bizonyos szempontból nyugodtabbá válik.

Forrás:filantropikum.com

Hirdetés