Kezdőlap NŐ ÉS FÉRFI A boldog házasság 6 szabálya Tom Hanks-től, aki 31 éve él szeretetben...

A boldog házasság 6 szabálya Tom Hanks-től, aki 31 éve él szeretetben feleségével

Miközben a hollywood-i színészek és színésznők egymásnak átadva a stafétát szakítanak és válnak el, addig Tom Hanks és felesége Rita Wilson már 31 éve boldog házasságban élnek. Elmondásuk szerint az évek során megtapasztalt sok nehézség csak még közelebb hozta őket egymáshoz.

A következőkben azt tudhatod meg, hogy mi a titka ennek a párosnak, amiért ők a keveseket számláló ellentábort erősítik a celeb világban. Tom Hanks saját tanácsairól osztotta meg.

1# Ne házasodj meg 30 éves korod előtt

Tom Hanks és Rita Wilson az 1985-ös Önkéntesek c. film forgatása alatt találkoztak, ahol egy szerelmes párt alakítottak. A színészek egymásba habarodtak, annak ellenére, hogy Hanks-nek már volt egy felesége és 2 gyermeke, Rita pedig jegyben járt valakivel. Három évig tartó titkos kapcsolat után Hanks elvált és eljegyezte Rita-t.

Ma már Tom azt mondja, hogy elsiette az első házasságát, hiszen még nagyon fiatal és lobbanékony volt és egyfolytában dolgozott. Úgy gondolja, hogy egy jó házasság tudatos döntés kérdése, ezért nem javasolja, hogy bárki is megházasodjon 30 éves kora előtt.

2# Kössetek kompromisszumot, még ha nagyon kritikus szituációról is van szó

Hanks katolikus volt, Rita pedig görög orthodox. Mivel Tom tudta, hogy Rita-nak mennyire fontos a vallás, ezért átkeresztelkedett. „Feláldoztam valamit a feleségemért. Rita-nak görög gyökerei voltak és hívő orthodox volt. A családja iránti tiszteletből a házasság előtt átkeresztelkedtem.”

3# Támogassátok egymást

A közösen töltött éveik alatt ők is rengeteg nehézségen mentek keresztül, de mindig támogatták egymást. Amikor 1994-ben Hanks megkapta az Oscart a Philadelphia-ban betöltött szerepéért, a színpadon megköszönte feleségének is a díjat: „Azért lehetek most itt, mert a feleségem, akivel megosztom az életem, minden nap bebizonyítja nekem, hogy mit is jelent a szerelem.”

Rita-t 2015-ben mellrákkal diagnosztizálták és elmondása szerint meg volt rémülve, hogy a férje hogyan fog reagálni és hogyan fogja ez a hír befolyásolni a kapcsolatukat. Igazából egy cseppet sem kellett volna aggódnia, mivel Hanks mindig mellette volt. “Csak meghajolni tudok a feleségem bátorsága előtt.” –mondta.

Rita meg is gyógyult a betegségéből, ráadásul kemoterápia nélkül.

4# Tegyél apró kedves gesztusokat a párod felé

Annak ellenére, hogy már 31 éve házasok, még mindig szívesen kedveskednek egymásnak.

“Úgy tekintek a feleségemre, mint a szeretőmre és a kettőnk közötti kapcsolat messze túlmegy a házasság vagy a szülői partnerség fogalmán. El sem tudom képzelni az életem nélküle. Gyakran hagyok neki kis üzeneteket a telefon mellett vagy valahol a konyhában, amin szép napot kívánok vagy egyéb kedves szavakat írok. Szokásom az is, hogy ha nincs velem a feleségem, akkor fotóriportot készítek a napomról és azt elküldöm neki: mit eszek, kivel találkozok, milyen a forgatás.”

5# Úgy szeresd a párod, ahogy van

Tom és Rita értékelik mindazt, amit eddig közösen átéltek, mert azáltal még erősebbé vált a szeretetük egymás iránt. Hanks ezekkel a szavakkal fejezte ki, hogy mennyire nagyra értékeli feleségét: “Ez a nő szeretett, ha vékony voltam és akkor is, ha kövér, úgy is, ha kopasz vagyok és úgy is, ha hajam van. Ez a nő szeret engem, tudom. Ezért vagyok szerencsés férfi.”

6# A legfontosabb, hogy megtaláld a megfelelő személyt

Az újságírók gyakran kutatták, hogy mi lehet Tom Hanks hosszú és stabil házasságának a titka. Ő nevetve azt szokta mondani:

“A titkom az, hogy a megfelelő nőt vettem feleségül. Szerencsés vagyok Rita-val. Én vagyok a legszerencsésebb férfi a világon.”

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

tudasfaja.com

loading...