Kezdőlap NŐ ÉS FÉRFI 7 jele annak, hogy ennek a házasságnak hamarosan válás lesz a vége!...

7 jele annak, hogy ennek a házasságnak hamarosan válás lesz a vége! Nálatok meg van valamelyik?

Hirdetés

A jó kapcsolatért bizony dolgozni kell. Hiába ülünk karbatett kézzel duzzogva, és azon csodálkozva, hogy miért nem működik a kapcsolatunk. Ahhoz, hogy egy boldog, és elégedett kapcsolatban élhessünk, az alábbi dolgokat ki kell iktatnunk az életünkből.

 

Hirdetés

Michael McNutty párkapcsolati szakember szerint a válás nem egyik percből a másikra üti fel a fejét az életünkben, hanem mindig vannak a kapcsolat elmérgesedésére utaló jelek már évekkel azelőtt.

Az alábbi jelek arra utalnak, hogy valami nincs rendben a kapcsolatunkban, és jó, ha minél hamarabb orvosoljuk a problémát.

1.Több a negatívum, mint a pozitívum

Túlsúlyban van a negatívum, a kritizálás, a kötekedés. McNutty szerint a boldog párok a pozitívumokra fektetik a hangsúlyt, és valójában ez is a jellemzőbb az életükre. Ha állandóan csak negatív dolgok történnek a kapcsolatunkban, ideje átbillenteni a mérleget a pozitívumok felé.

2.Nagyon sok a nézeteltérés

Ha a partnerünk mindig ugyanarról a problémájáról beszél, akkor egy idő után már nem tudunk mit kezdeni a nyomasztó helyzettel, és fizikai tünetek alakulhatnak ki. Gyomoridegünk lesz, verejtékezni kezdünk a téma hallatán. Ha nem tudunk közös megoldásra jutni, akkor egy darabig inkább jegeljük a témát, ahelyett, hogy állandóan egymás torkának esnénk.

3.Feltűnően sok rossz tulajdonságát veszed észre

Ha sok időt töltünk valakivel, akkor egy idő után idegesíteni kezd, ha valamit nem úgy csinál, mint ahogy mi elképzeljük. Töltsünk egy pár órát külön, töltekezzünk, mielőtt egymás agyára mennénk.

4.Védekezés

Nem lehet egy konfliktus megoldása pozitív, ha az egyik fél állandóan védekező álláspontba helyezkedik. Kössünk kompromisszumot, fogadjuk el, hogy nem csak a mi igazunk lehet a helyes. Próbáljunk meg egy csapatban maradni, ahelyett, hogy egymás ellen játszanánk.

5.Szemrehányás

Próbáljuk mindig a pozitív tulajdonságokra fektetni a hangsúlyt, ahelyett, hogy állandóan szemrehányást tennénk a partnerünknek, hogy miért nem ilyen, vagy olyan. A béke megőrzése érdekében legyünk sokkal kedvesebbek, és megértőbbek.

6.Érdektelenség

Ha úgy érezzük, hogy a partnerünk már nem érdeklődik irántunk, próbáljunk találni egy olyan közös pontot, amely mindkettőnk számára figyelemfelkeltő, és érdekes. A közös érdeklődés visszavarázsolás lenne a cél annak érdekében, hogy meg tudjuk tarta

ni a kapcsolatunk.

7.Magányosságérzés

Előfordul egy idő után, hogy hiába élünk párkapcsolatban mégis magányosnak érezzük magunk. Ha valami problémánk van már el sem mondjuk a párunknak, hanem inkább magunkban sírunk a fürdőszobában. Ez akkor következik be, ha a fenti tényezők egymásra épülnek, és nagyon elmérgesedik a helyzet. Ilyenkor úgy érezhetjük, hogy nem egymásnak teremtett az Ég, de ne adjuk fel. Ha szükséges, forduljunk egy párterapeutához.

tudasfaja.com

Hirdetés