Kezdőlap EGÉSZSÉG A pezsgő fogyasztás 4 pozitív hatása, amiről te sem tudsz!

A pezsgő fogyasztás 4 pozitív hatása, amiről te sem tudsz!

Hirdetés

Pezsgőt az év során legtöbben csak egyszer, szilveszterkor isznak és ekkor is sokan egy-két kortynál többet nem is fogyasztanak belőle. Pedig ha italozásról van szó, aligha lehetne jobb nedűt választani.

Ha te is a szilveszteri ünneplésre készülsz, akkor idén jobb, ha nem csak a kötelező egy üveget teszed a kosárba. Van néhány pozitív hatása, amelyet neked is ismerned kell. Ezek után talán nem csak az éjféli koccintáshoz fogod választani.

Hirdetés

1# Javítja a memóriát

Egy, a Readingi Egyetemen végzett kutatás során kimutatták, hogy azok a patkányok, amelyek 6 héten keresztül minden nap kaptak pezsgőt, jobban teljesítettek a labirintusban, mint pezsgő nélkül. Az ital nélküli 50%-os siker 70%-osra emelkedett. A mértékletes pezsgőfogyaszás serkentheti a memóriát.

2# Jót tesz a szívnek

Sokat hallunk a vörösbor jótékony hatásáról, de az az igazság, hogy a pezsgő (amelyik vörös szőlőből készül) mértékkel fogyasztva, szintén egészségesnek mondható. Egy tanulmány kimutatta, hogy a vörös szőlőnek köszönhetően a pezsgőnek is magas a polifenol tartalma, amely képes csökkenteni a vérnyomást, mivel jó hatással van az erek falára. Ezáltal szív-és agyér katasztrófákat is megelőzhet.

3# Kevesebb kalóriát tartalmaz, mint a bor

Természetesen szárazat kell választani belőle és nem literszámra fogyasztani. A brut egy olyan pezsgő, amely különlegesen száraz = nem több, mint 12 g visszamaradó cukrot tartalmaz. Egy pohár száraz pezsgő 80-100 kalóriával kevesebb, mint egy pohár bor.

4# Jót tesz a bőrnek

Érdemes átvenni a Forma-1-es pilóták szokását és pezsgőt alkalmazni az arcbőrre, persze nem muszáj az üvegből felrázva spriccelni. Ez az ital képes méregteleníteni és világosítani, fényesebbé tenni az arcbőrt. Antibakteriális hatású, ezért javasolt azok számára, akiknek zsíros típusú a bőre.

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

tudasfaja.com

Hirdetés