Kezdőlap NŐ ÉS FÉRFI 9 manikűr hiba, ami örökre képes tönkre tenni a körmöket!

9 manikűr hiba, ami örökre képes tönkre tenni a körmöket!

Hirdetés

Ha tökéletes manikűrre vágysz, jobb, ha egy szakemberre bízod magad, viszont nem muszáj mindig manikűröshöz menned, ha betartasz egy pár szabályt, te magad is lehetsz saját manikűrösöd.

Mutatunk 9 fontos dolgot, melyeket jobb, ha betartasz, ha szép körmökről álmodozol!

Hirdetés

1.Ne vágd le a körömágy bőrét

A körömágyi bőr azért van, hogy védelmet nyújtson a szennyeződések, és a fertőzések ellen. Nem szabad levágni, csupán visszatolni egy speciális eszközzel, majd olajjal kezelni a körömágyat.

2.Reszelés

Soha ne reszeld két irányba a körmöt, mert töredezni kezd, és kivékonyodik. Mindig egy irányba kell reszelni a saroktól közép felé haladva.

3.Nem kell felrázni a körömlakkot

Használat előtt sokan felrázzák a körömlakkos üveget, azonban ettől sokkal hígabb lesz a lakk, és nehezebben lehet alkalmazni. Légbuborékok keletkeznek a lakkba, és egyenlőtlenül szárad meg. Ne rázd fel soha, csupán óvatosan forgasd át a tenyeredben az üveget.

4. Túl vastag a körömlakk rétege

Soha nem szabad egyszerre többször kenegetni a rétegeket. Egy réteg lakkot vigyél fel egyenletesen, majd ha úgy látod, hogy nem fedte be rendesen a körmöt, akkor még esetleg egyszer kend át. Ha túl vastagon kened fel, akkor később szárad meg, és nagyobb az esélye, hogy elkenődik.

5.A körmök szélét is be kell kenni

Figyelj arra, hogy a köröm széleit is kend be, ha eléggé nagyok, akkor az alsó részről vidd fel a lakkot. Így nagyobb védelmet nyújtasz a körmöknek, és sokkal tartósabb lesz a manikűr is.

6.Elhamarkodod a rögzítő lakk felvitelét

Hiába, hogy átlátszó a védőlakk, arra is oda kell figyelni, hogy egyenletesen kend fel, mert különben mikor megszárad akkor fog megmutatkozni, hogy hová nem kentél.

7. Ne szárítsd hideg vízben a körmeid

Ez egy mítosz, hogy ha hideg vízbe mártod a körmeid, akkor hamarabb megszárad a lakkréteg. A hideg víz megváltoztatja a lakk tulajdonságait, hagyd, hogy inkább a levegőn száradjon meg magától. Lakkozás után viszont soha ne mosd meleg vízzel a kezed, csak hideggel.

8.Ne használj fültisztító pálcát

A pálcikából kinyomódó körömlakk lemosó könnyen elkeni a már megszilárdult lakkot, inkább használj a fültisztító pálca helyett nail-art ecsetet. Ez hatékonyabban alkalmazható.

9.Ne reszeld le a felesleges körömlakkot

A szakember megfelelően le tudja reszelni a felesleges lakkot, de te jobb, ha nem fogsz neki rögtön lakkozás után ennek a műveletnek, mert a manikűröd is elronthatod.

tudasfaja.com

Hirdetés
loading...