Kezdőlap EGÉSZSÉG 8 gyakorlat a hasi zsírpárnák ellen, amely jót tesz az egészségnek

8 gyakorlat a hasi zsírpárnák ellen, amely jót tesz az egészségnek

Hirdetés

Ha le akarunk adni a feleslegből és formás idomokat szeretnénk, akkor nem elég az étkezésünket megreformálni, a rendszeres testmozgást is be kell iktatni a mindennapokba. A testsúly csökkentése ráadásul nemcsak a külsőnk szempontjából előnyös, de az egészségünkre is pozitív hatással van.

A következőkben olyan gyakorlatokat mutatunk be nektek, amelyek a hasi zsírra fókuszálnak, és azt segítik eltüntetni.

Hirdetés

1- Kitörés

Állj meg egyenesen, majd lépj egy nagyot előre. Hajlítsd be a térdedet és vidd a csípőd olyan mélyre, amennyire csak tudod. Térj vissza kiindulási helyzetbe, majd ismételj a másik lábaddal is. Végezd ezt a gyakorlatot 1 percen keresztül.

2- Hegymászás

Ereszkedj le plank pozícióba, majd húzd a jobb térdedet a mellkasodhoz, közben tartsd nyújtva a balt, amennyire csak tudod. Ezután cseréld fel a lábakat. Végezd el 25-ször, 3 szettben.

3- Négyütemű fekvőtámasz

Állj meg egyenesen. Guggolj le, majd innen vedd fel a fekvőtámasz pózt. Húzd vissza a lábaidat, majd térj vissza kiinduló pozícióba, miközben ugrassz egyet a levegőbe. Innen kezdődhet az egész elölről. Csináld meg 15x dinamikusan.

4 – Gyakorlat medicin labdával

Állj egyenesen, közben emeld a fejed fölé a labdát. Guggolj le, miközben a labdát a földre dobod, majd kezdd elölről. Csináld meg 15x.

5 – Sprint

Legalább 5 percig melegíts be ezelőtt a gyakorlat előtt, hogy megelőzd az izomfájdalmat. Az első sprintnél csak a maximum sebességed 50%-val fuss, majd tornázd ezt fel 100%-ra a negyedik sprintnél. Fokozatosan emeld a sebességet.

6 – Felülés

Feküdj hanyatt, a térdeidet megemelve és behajlítva. Kezeidet tedd a tarkódra, majd lassan ülj fel, hogy a felsőtested elérje a térdedet. Lassan feküdj vissza kiinduló helyzetbe, ne pedig zuhanj. Ismételd meg 15x.

7 – Biciklizés

Feküdj hanyatt, a térdeidet megemelve és behajlítva. Kezed a tarkódon. Felülés közben megemelve a térded, érintsd össze a könyököddel. Ismételd meg 15-20x, végezz belőle 4 sorozatot.

8 – Oldal plank

Feküdj az oldaladra és az egyik alkaroddal támaszd alá magad. A másik karoddal nyújtózkodj felfelé. Tartsd meg ezt a pozíciót  10 másodpercig, majd fordulj át sima plankba. Ismételd meg a másik oldalon is. Csinálj belőle 3×10-et.

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

tudasfaja.com

Hirdetés