Kezdőlap EZOTÉRIA 7 jel, hogy közel állsz a depresszióhoz. Most még van kiút, vedd...

7 jel, hogy közel állsz a depresszióhoz. Most még van kiút, vedd észre idejében a jeleket!

Hirdetés

Mindenkinek az életében vannak nehezebb napok, hetek. A zimankósabb időjárással pedig néha rosszabb lehet a hangulatunk, reménytelennek láthatunk mindent. Bárkivel előfordulhat, hogy rossz kedve van, de másnap ismét derűsre fordulhat a világ.

 

Hirdetés

Azonban, ha hosszú időn keresztül rossz kedvünk van, kilátástalanok vagyunk, nem találjuk a helyünket a világban, akkor nem árt figyelembe venni ezeket a jelzéseket.

 

1.Nem fordít gondot magára

 

Ha az ember elhanyagolja a testi higiéniáját, nem most hajat, vagy fogat rendszeresen, nem borotválkozik stb., akkor bizony azt jelenti, hogy már nem fontos önmaga számára.

2.Minden kis dolog tökéletes kell legyen

Nem tudod elfogadni, hogy a világ nem tökéletes, léteznek apró kis hibák. Ezeket meg lehet oldani, még, ha nehézségek árán is. Nem lehet a körülöttünk levő világ ideálisan jó. El kell fogadni, hogy vannak rossz dolgok is benne.

3.Túl szigorú vagy magadhoz

Ha már reggel úgy ébredsz, hogy azon stresszel, hogy ezt vagy azt úgysem fogod tudni megcsinálni, mert nem lesz időd rá. Néha lazíts egy kicsit, hiszen neked is kijár. Nem attól leszel tökéletes, ha állandóan teljesítesz. Kinek akarsz bizonyítani?

4.Mindenkinek meg akarsz felelni

Ezt tudod ugye, hogy teljességgel lehetetlen. És különben nem azért születtél, hogy állandóan megfelelj valakinek. A megfelelési kényszer egy állandó stresszforrás. A legfontosabb, hogy te fogadd el magad úgy, ahogy vagy.

5. Egészségtelen kapcsolat a táplálékokkal

Túlzásba viszed az étkezést, vagy túl szigorú korlátozásokat vezettél be? Egyik sem jó út, hidd el. A kiegyensúlyozatlan táplálkozás rossz hatással van többekközt az idegrendszer működésére is.

6. Stresszel, hogy nem tudsz segíteni mindenkinek

Nem lehet mindenkin segíteni, aki bajban van. És főleg, ez nem egyedül a te feladatod. Segíts a rászorulóknak, a családtagjaidnak, de tartogass az energiádból önmagad számára is.

7.Alacsony önbecsülés

Az önmarcangolás nagyon sok energiát vesz el, és nem tölt fel pozitívan egyáltalán. Ha úgy érzed, nem vagy jó valamiben, akkor próbálj meg változtatni, ahelyett, hogy ennéd magad.

Hirdetés