Kezdőlap EGÉSZSÉG Lehet, hogy kezdesz kiégni? – 7 jel, ami arra utal, hogy igen!

Lehet, hogy kezdesz kiégni? – 7 jel, ami arra utal, hogy igen!

A kiégés ma már egyáltalán nem ismeretlen szó, bár nagyon is gyakori dolog az emberek éltében. Sokan vannak, akik tapasztalják a jeleit, mégsem tudatosul bennük, hogy az adott problémával állnak szemben.

Nagyon fontos, hogy ne vegyük félvállról a kiégést, hiszen számos ponton képes megmérgezni az életünket. A következő jelekre te is figyelj.

1 – Mindig fáradtnak érzed magad

Ez olyan fáradtság, aminek nincs köze a fizikai állapothoz. Ha nem futsz le 5 km hosszt és egészen jól alszol éjszaka, akkor is tapasztalod, hiszen az effajta fáradtságot a negatív gondolatok és a rossz tudatállapot okozza.

2 – Nem tudsz rendesen koncentrálni

Egyszerűen képtelen vagy a munkádra figyelni, folyton mást csinálnál és gyakorlatilag bármi el tudja terelni a figyelmedet. Azon veszed észre magad, hogy már megint a közösségi oldalakat pörgeted és azon kívül másra nem is tudsz összpontosítani.

3 – Motiváció vesztés

Nincs semmi, ami felvillanyozna, amire gondolva úgy éreznéd, hogy “Igen, ezért megéri haladni tovább, tenni a dolgomat!”. Azt érzed, hogy különösebben semmi nem érdekel, és csak arra vágysz, hogy hazaérve leülhess enni valamit és bámulni a kedvenc filmedet vagy a telefonodat.

4 – A pihenés nem old meg semmit

Sokan azt mondják, hogy egy kis kikapcsolódás, egy utazás vagy a gondtalan semmittevés majd segít rajtad, de te úgy érzed, hogy egy kéthetes szabadság alatt sem lennél képes kipihenni magad és semmi nem tud felvidítani.

5 – Nem vágysz találkozni senkivel

Nem akarsz összejöveteleken részt venni, nem akarsz találkozni senkivel és úgy érzed, hogy jobb, ha téged is békén hagy mindenki. Nincs kedved törődni másokkal és a véleményükkel sem, legyen szó rokonról vagy jóbarátról.

6 – Cinikussá válsz

Lehet, hogy valaki jóindulattal fordul feléd, akkor is kiforgatod a szavait és úgy állítod be, mintha a rossztevőd lenne. Mások öröme nem érdekel, és általában gúnyosan reagálsz mások közeledésére. Ez biztosan nem normális.

7 – Fizikai tüneteket tapasztalsz, és gyakran lebetegedsz

A kiégés egy kései stádiuma, amikor már testi tünetek is jelentkeznek. A lélek gondjai, ha hosszú távon fennállnak és nem oldódnak meg, akkor előbb vagy utóbb kivetülnek fizikai szinten is. Ha azt érzed, hogy gyakran fáj a fejed, emésztőrendszeri problémáid vannak, gyakran bedobog a szíved, de nincs kimutatható oka, akkor lelki tényező áll mögötte. Ha gyakran vagy náthás, taknyos, torokfájós, akkor az immunrendszered sem szuperál jól, ami a sok stressznek tudható be.

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

tudasfaja.com

loading...