Kezdőlap EGÉSZSÉG 7 gyümölcs, ami megemeli a vas szintjét a vérben!

7 gyümölcs, ami megemeli a vas szintjét a vérben!

Hirdetés

A vashiány egy igen jellemző hiányállapot napjainkban, és, ha nem pótoljuk a hiányzó vasat, könnyen vérszegénység alakulhat ki. Egyes gyümölcsök igen magas vastartalommal rendelkeznek, fogyasszuk őket rendszeren.

A vashiány már-már népbetegségnek számít, a nem megfelelő táplálkozásnak köszönhetően a fejlett országok 60-80%-a küzd vashiánnyal. A szervezetünknek mindig szüksége van megfelelő mennyiségű vasra, mert különben nem termelődik elegendő hemoglobin, és így különböző betegségek alakulhatnak ki.

Hirdetés

Ez a 7 gyümölcs segítségünkre lehet abban, hogy elegendő vas jusson a szervezetünkbe.

1.Datolya

Nyersen, és szárítva is pont olyan egészséges. Igen magas a vastartalma, és energiával tölti fel a szervezetünk. 250 gramm datolya 3 milligramm vasat tartalmaz. Fogyaszthatjuk reggelire, de akár vacsorára, vagy tízóraira is, hiszen sok tápanyagot tartalmaz.

2.Kajszibarack

Kiváló fehérje, szénhidrát, A-vitamin, és vas forrás. 100 gramm kajszibarack a napi vasszükséglet 50%-át tartalmazza. Fogyasszuk nyersen, süteményekben, frissen facsart léként.

3.Füge

Frissen vagy szárítva is lehet fogyasztani, igen magas vastartalommal rendelkezik. Minden nap iktassunk be 4-5 szem fügét az étrendünkbe.

4.Mazsola

A legegyszerűbben beszerezhető vasforrás. Egy fél csésze mazsola 1,6 milligramm vasat tartalmaz, és nagyon könnyen tudja hasznosítani a szervezetünk ebben a formában. Keverhetjük egy kevés mandulával, és pisztáciával.

5.Szárított paradicsom

Nem fogyasztjuk túl gyakran, pedig 9,1 milligramm vasat tartalmaz. A napi vasszükséglet 18 milligramm felnőtteknek, 10 milligramm a gyerekeknek. Bármihez fogyaszthatjuk, de akár önmagában is, nagyon ízletes.

6.Szilva

A legjobb vasforrás az aszaltszilva. Áztassuk egy éjszakára egy kevés vízbe, majd másnap együk meg a szilvákat, és igyuk meg a levet is. Nagyon sok értékes tápanyagot tartalmaz.

7.Gránátlama

Bármilyen vérbetegség esetén ajánlott nyers gránátalmát fogyasztani. Nem csak a vérbetegségeket, de a depressziót is gyógyítja. Ha rendszeresen, minden nap fogyasztjuk, teljes mértékben megfelelő lesz a vasszintünk.

tudasfaja.com

Hirdetés
loading...