Kezdőlap NŐ ÉS FÉRFI CSAJVILÁG 7 dolog, amit minden manikűrös titokban gondol a vendégéről!

7 dolog, amit minden manikűrös titokban gondol a vendégéről!

Hirdetés

Egyre nagyobb népszerűségnek örvend a manikűrös szakma és sok hölgy szívesen jár szakemberhez, hogy rábízza a kezei, körmei ápolását, szépítését. Természetesen ők sem fognak a vendégeknek minden titkot elárulni és bizonyos gondolatokat egyszerű udvariasságból megtartanak maguknak.

Nem árt azonban, ha te mégis tisztában vagy néhánnyal, hogy ezáltal is jobban együtt tudj működni velük. Íme, néhány műhelytitok, amit manikűrös szakmabeliek osztottak meg a nagyközönséggel.

Hirdetés

1. A kézmosás nagyon fontos!

Mivel egy körmös nagyon közel kerül a vendégéhez, akaratlanul is érzi a vele hozott szagokat. Érdemes ápoltan megjelenni nála. Ha sietve érkezel, akkor is tedd meg azt a szívességet, hogy alaposan megtisztítod a kezed, mert az lesz a középpontban és semmilyen étel aromáját vagy egyéb szennyeződést nem köteles a manikűrösöd elviselni.

2. Ne áztass előtte!

Előfordulhat, hogy te is beáztatod a körmeidet manikűr előtt, de ezt felejtsd el ezentúl. Egy manikűrös szakember elárulta, hogy a magas hőmérséklettől csak felduzzadnak a körmök és bár a művelet végén normál állapotba térnek vissza, a lakkozás nem lesz olyan tartós, mint egy száraz köröm esetében. Ha tartósabb eredményt szeretnél, hagyd ki az áztatást.

3. Ne vágd magadnak a körmeidet!

Se csipesszel, se ollóval. Ha egyszer arra adtad a fejed, hogy manikűröshöz fordulsz, akkor otthon már ne akard vagdosni és kezelni a körmeidet. A munkája része, hogy megfelelően előkészítse azokat a következő alkotás előtt. Nem csak esztétikailag lehet lelombozó az eredmény, de egészségügyileg is veszélyes, mert a nem megfelelően sterilizált eszközök bajt is okozhatnak.

4. Engedd el magad!

Ha egy vendég nem tudja teljesen ellazítani a kezeit, az ujjai mereven állnak, akkor a körmös nem tud megfelelően hozzájuk férni és szabályosan, egyenletesen dolgozni minden körmön.

5. Legyen egy elképzelés a fejedben!

Fontos, hogy úgy érkezz a manikűröshöz, hogy valamilyen alap elképzelés már él a fejedben. Persze kérhetsz tanácsokat bizonyos esetben és szívesen vetik be kreativitásukat, de ha még a színről, árnyalatról sincs fogalmad, akkor a hosszas dilemmázás mindkettőtök idejét csak rabolja.

6. Ne várj el lehetetlent!

Rengeteg képet osztanak meg különböző közösségi oldalakon és már bámulatos mintákat és ötleteket lehet böngészni a neten a körmökre. Lehetséges, hogy egyes elrugaszkodott alkotások olyan speciális eszközöket igényelnek, amit a te körmösöd nem feltétlen tudna úgy kivitelezni. Egyes körmök elkészítése pedig sokkal több időt is igénybe vehet, mint azt gondolnád. Ha extrém ötleted támadt, akkor azt előre egyeztesd vele, hogy közösen tudjatok tervezni.

7. Ne téveszd össze a manikűrösödet a terapeutáddal!

Bár kivétel nélkül mindannyian szeretnek a vendégeikkel beszélgetni, soha ne feledd, hogy alapvetően milyen céllal érkeztél hozzá. Neki az a feladata, hogy a körmeid széppé varázsolja, nem az, hogy a lelkedet ápolja. Természetesen, ha arra fogékony és nyitott, akkor eljuthattok egy olyan szintre is, de mindig tartsd szem előtt, hogy nem a lelki szennyesedet mész kiteregetni.

tudasfaja.com

Hirdetés