Kezdőlap NŐ ÉS FÉRFI 7 dolog, amit egy bőrgyógyász soha nem kenne a bőrére, pedig mi...

7 dolog, amit egy bőrgyógyász soha nem kenne a bőrére, pedig mi minden nap megtesszük!

Mindannyian ápolt, egészséges, és legfőképp ránctalan, örök fiatal bőrről álmodozunk. Ha te is arra vágysz, hogy szép bőröd legyen, be kell tartanod néhány alapszabályt a bőrápolással kapcsolatosan.

7 nagyon lényeges bőrápolási tanácsot árulunk most el neked!

1.Fényvédő spray

A fényvédő krémek azért fontosak, mert segítségükkel megelőzhető a ráncok kialakulása, és számos bőrprobléma is kivédhető. Azonban a fényvédő spray helyett inkább ajánlatosabb krémet használni. Ez egyenletesebben fedi a bőrt, maximálisabb védelmet biztosít.

2. Barnító olajok

A barnító olajok nem nyújtanak védelmet a bőr számára, sőt, még csak jobban vonzzák a napot, mintha semmivel nem kented volna a bőröd. Ha világos a bőrszíned, akkor nagy a veszélye, hogy le fogsz égni a barnító krém használata mellett. A barnító olaj eltömíti a pórusokat, és elősegíti a pattanások kialakulását.

3.Vegyi anyagok

A fényvédő krémek sokszor olyan káros vegyi anyagokat tartalmaznak, mely bőrirritációkat válthatnak ki az arra hajlamos személyeknél. Ha biztonságban szeretnéd tudni az arcbőröd, akkor mindig csak természetes alapú kozmetikumokat használj.

4.Parabén

A parabén egy olyan kémiai tartósítószer, melyet jobb, ha messzire kerülsz. Válassz mindig parabén mentes kozmetikumokat.

5.Arclemosó

Mindig válassz arclemosó tonikot, a tej helyett, ez utóbbi sokkal hatékonyabb, és az alkoholmentes változatát részesítsd előnyben. Ha vegyes, vagy inkább zsírosodásra hajlamos arcbőröd van, akkor inkább a micellás vizet válaszd.

6.Illatos szappanok

A szakértők számára a bőr számára sokkal előnyösebb, ha csak sima vízzel mossuk meg. Ha mindenképp ragaszkodsz a szappanhoz, akkor illatmentes, és természetes hozzávalókból készült példányt válassz.

7.Bőrradír

Nem szükséges hetente egyszer radíroznod mert ezt felboríthatja a bőr pH-értékét. Inkább válassz egy gyengéd hámlasztó hatással is rendelkező éjszakai krémet, és azzal kend be az arcod esténként.

tudasfaja.com

loading...