Kezdőlap EGÉSZSÉG DIÉTA ÉS FOGYÁS 7 dolog, ami felturbózza a 40 év feletti nők anyagcseréjét

7 dolog, ami felturbózza a 40 év feletti nők anyagcseréjét

Hirdetés

Azzal nem árulunk el nagy titkot senki számára, ha azt mondjuk, hogy az idő előrehaladtával a testünk folyamatosan változik és az anyagcseréje lelassul. Míg fiatalabb korban elég volt az étkezésre és a testmozgásra odafigyelni, az később már teljesen máshogyan fest.

 

Hirdetés

Létezik 7 szuper módszer, amellyel biztosan növelni tudjuk az anyagcserénk sebességét 40 éves kor felett is. A lényeges dolog az, hogy pontosan kell követni ezeket a szabályokat annak érdekében, hogy az eredmény megfelelő legyen. Ne feledd, egy bizonyos idő elteltével kétszer annyi erőfeszítés szükséges, mint fiatalabb korban.

# 1 Étrend

Természetesen ez az első dolog, amit figyelembe kell venned, ha fel akarod gyorsítani az anyagcsere folyamatokat. Ne terheld le az emésztőrendszeredet nagy mennyiségekkel és kerüld el a feldolgozott, félkész, magas szénhidrát tartalmú élelmiszereket. Fogyassz sok sovány húst, egészséges zsírt (olajos magvak, hidegen sajtolt növényi olajak), zöldségeket, gyümölcsöket és omega-3 zsírsavat.

# 2 Rost és fehérje

Nagyon fontos tápanyagok, függetlenül az ember életkorától. Nincs olyan kiegészítő készítmény, amely tökéletes forrása lehetne ezeknek a tápanyagoknak, ezért fontos, hogy sok zöldséget és gyümölcsöt fogyassz, amellett pedig halakat, tojást és lehetőleg soványabb húsokat is naponta.


# 3 Víz

Ezt meg sem kellene említeni, de mégis úgy döntöttük, hogy kihangsúlyozzuk. Minél többet iszol, annál jobban érzed magad, annál jobban haladsz a napi dolgaiddal és a tested minden sejtje jobban funkcionál általa. Éppen ellenkezőleg, ha nem iszol eleget, az anyagcsere folyamataid lassulhatnak és az agyműködésed nem lesz olyan hatékony. Víz helyett fogyaszthatsz gyógynövényes teákat is.

# 4 Étkezés

Semmiképpen ne hagyj ki étkezést és ha úgy gondolod, hogy ezzel szívességet teszel magadnak, akkor hagyd abba azonnal. Nem éhezned kell, hanem tudatosan étkezni. Ez két különböző dolog. Ha a tested nem kapja meg a számára szükséges tápanyagokat, akkor megakad és nem fog olyan hatékonyan működni.


# 5 Edzés

Nem számít, hogy menni idős vagy, a rendszeres testmozgás segít formában maradni, ami jobb megjelenést tesz lehetővé és nem csak jobban fogod érezni magad lelkileg, de az fizikai egészséged is klasszisokkal magasabb szintű lesz, mintha csak a napi minimális mozgásra korlátoznád le a testedet.

# 6 Súlyemelés

Téves az a gondolat, hogy az idősebbeknek nem szabad súlyokat emelnie. Egy szakképzett tréner segíthet megtervezni az edzésprogramot, hogy ne terheld túl magad. Érdemes a cardio sportokat színesíteni időnként súlyemeléssel is.

# 7 Alvás

Ha követed a fenti tanácsokat, akkor szükséged lesz megfelelő mennyiségű pihenésre is. Ha nem alszol eleget, a tested belép egy stressz fázisba, ami nyilvánvalóan nem egy olyan dolog, amit szeretnél magadnak. Ilyenkor sokkal több táplálékot is kívánsz, ami nem segít az egészséges alak fenntartásában.

tudasfaja.com

Hirdetés