Kezdőlap EGÉSZSÉG 6 módszer, amivel elkerülheted a korral járó súlygyarapodást! Ilyen egyszerű az egész!

6 módszer, amivel elkerülheted a korral járó súlygyarapodást! Ilyen egyszerű az egész!

Hirdetés

Az életkor előrehaladtával az anyagcsere jobban lelassul, kevesebbet mozgunk, nem figyelünk annyira oda a táplálkozásunkra, ezért számolnunk kell a plusz kilókkal. Az alábbiakban néhány olyan hasznos tanácsot mutatunk, melyeket érdemes betartani, ha nem akarunk hízni.

1.Mozgás

Az idő előrehaladtával az anyagcserénk lassul, éppen ezért könnyebben felkúsznak ránk a plusz kilók. Végezzünk rendszeresen valamilyen fizikai mozgást, akár szabadtéri, akár otthoni tornát választunk, mindenképp jót fog tenni. A rendszeres testmozgás által erősebbé válnak az izmok, és az ízületek, éppen ezért az öregedési folyamat is lassítható.

Hirdetés

2.Szellemi aktivitás

Nem csak a testi, de a szellemi aktivitás is nagyon fontos. Érdemes sokat olvasni, keresztrejtvényt fejteni, sakkozni, Sudokuzni, társasjátékozni. Ezek a tevékenységek javítják a memóriát, és a koncentrációs képességet. Segítségükkel elkerülhető a stressz, a depresszió, és elkerülhető a túl sok evés is.

3.Kalória

Érdemes odafigyelni a táplálkozásra, válasszuk az egészségesebb étrendet. Az alacsony kalóriatartalmú ételek lelassítják az anyagcserét, ugyanis a szervezet elkezd raktározni, hiszen azt hiszi, hogy nem fog elegendő élelmiszerhez jutni. Inkább együnk többször, kevesebbet, és egészségesebbet. Ha nagyon szigorú diétát tartunk, akkor a szervezet az izomszövetet, és nem a zsírszövetet fogja elpusztítani, hogy táplálékhoz jusson.

4.Flavonoidok

A flavonoidokban gazdag élelmiszerek segítségünkre lehetnek abban, hogy megőrizzük testsúlyunk, de akár csökkentsük is, ha szükséges. Ilyen élelmiszerek az áfonya, az erdei gyümölcsök, szőlő, alma, hagyma, brokkoli stb.

5.Oda kell figyelni az egészségre

Ne várjuk meg, míg letipornak a betegségek, és nagyon sok plusz súly rakodik le ránk. Időben kell tennünk azért, hogy egészségesek, és energikusak maradjunk idős korunkban is. Ennek érdekében a két legfontosabb dolog, az egészséges táplálkozás, és a testmozgás, amire oda kell figyelnünk minden életszakaszban.

6.Napi rutin

Legyen egy napi rutinunk, amihez igazodunk, és próbáljunk meg ne kibillenni ebből. Reggel kelljünk fel idejében, délután is pihenjünk egy órát, és este feküdjünk le 10 körül. Tartsuk magunk a szokásainkhoz, és akkor a szervezetünk is kiegyensúlyozottabban fog működni.

tudasfaja.com

Hirdetés
loading...