Kezdőlap NŐ ÉS FÉRFI 6 hiba, amit a legtöbb manikűrös elkövet, és a vendég látja kárát!

6 hiba, amit a legtöbb manikűrös elkövet, és a vendég látja kárát!

Hirdetés

Nem feltétlenül kell műkörmös, és manikűröshöz rohannunk kéthetente, mi magunk otthon is gondoskodhatunk arról, hogy ápolt körmeink legyenek.

Az alábbiakban olyan szabályokat mutatunk, melyeket mindenképp be kell tartani, ha azt szeretnénk, hogy szép körmeink legyenek.

Hirdetés

1.Körömágy kivágása

A szakemberek szerint nem szükséges kivágni a körömágy bőrét, csupán fentebb kell tolni. Ez ugyanis védi a körmöt, ezért jobb, ha nem vagdossuk, mert közben a köröm is sérülhet.

2.Körömreszelés

Ne reszeljük a körmünk mind a két irányba, ugyanis az oda-vissza mozgás hatására repedezett lesz a köröm. Időigényesebb, de inkább csak az egyik irányba reszeljük mindig.

3.Körömlakk

Sokkal egészségesebb, ha 3-4 vékonyabb rétegben visszük fel a körömlakkot, mintha 2 nagyon vastag réteggel kennénk be. Arról nem is beszélve, hogy a vékonyabb rétegek gyorsabban száradnak. A vastag rétegben légbuborék keletkezik, és felpúposodik, csúnya lesz.

4. Ne rázzuk a körömlakkot!

Ahhoz, hogy folyékonyabb legyen a körömlakk, nem kell rázogatni az üveget. Így légbuborékok keletkeznek a lakkban. Inkább csak fogjuk a két kezünk közé, és óvatosan forgassuk.

5.A hosszú köröm védelme

A hosszú körmök sokkal tartósabbak lesznek, ha az utolsó rétegből a köröm végének belső oldalára is juttatunk egy keveset.

6.Korrigálás

Ne alkalmazzunk fültisztító pálcikát a felesleges körömlakk eltávolítására, ezzel ugyanis a köröm azon részét is megsérthetjük, ahol még nem száradt meg teljesen. Használjunk egy speciális köröm ecsetet inkább.

Hirdetés
loading...