Kezdőlap NŐ ÉS FÉRFI 57 éves, a lába pedig úgy néz ki, egy 20 évesé. Az...

57 éves, a lába pedig úgy néz ki, egy 20 évesé. Az alábbi receptnek köszönhet mindent, próbáld ki te is!

Az életkor előrehaladtával lábaink is megöregednek, elhasználódnak. A sarok bőre kirepedezik sok esetben annyira, hogy fájdalmas mélyedés, és seb keletkezik rajta. Itt az ideje, hogy nekifogjunk a sarok ápolásnak, hiszen nyáron sokkal több fog kilátszani a cipőből. A repedezett sarok nem csak csúnya látvány, hanem fájdalmas góc is lehet.

A repedezett sarokban annyira felgyűlhet a szennyeződés, hogy akár el is fertőződhet. A láb bőre leginkább akkor vastagodik meg, ha nem távolítjuk el az elhalt hámsejteket, és nem hidratáljuk megfelelően. Mielőtt vérkeringési problémákat is okoznak a bőr megvastagodása, távolítsuk el rendszeresen az elhalt hámsejteket egy sarokkő segítségével. Miután eltávolítottuk, következik a hidratálás. Keverjünk el egy kevés olíva és egy kevés kókuszolajat, majd körkörösen masszírozzuk bele a sarkunkba. Néha egy meleg rozmaring illóolajas fürdőbe is áztathatjuk a lábunk, ez serkenti a vérkeringést, és fertőtlenít is.

A láb különböző elváltozásai igen fájdalmasak lehetnek, ha nem kezeljük megfelelően:

Vízhólyagok: leginkább akkor keletkeznek, ha nem hordunk megfelelő cipőt. Azon a részen alakulnak ki, ahol a cipő jobban nyomja a lábat.

Tyúkszem: azon a területen alakul ki, ahol a láb állandó nyomás alatt van, mint például a kis lábujj.
Az alábbiakban mutatunk egy hatékony módszert a repedezett sarok ápolására.

Hozzávalók:

  • 10 aszpirin tabletta (300 mg)
  • 250 ml, 75%-os gyógyszesz

Alkalmazás:

A Aszpirineket törjük porrá, majd keverjük pépes masszává az alkohollal. Egy tiszta gézdarabot áztassunk a keverékbe, majd tegyük a sarokra, kössük le egy nejon, és egy tiszta kendő segítségével. Reggel, ébredés után távolítsuk el a kötést, mossuk meg a lábunk, és a sarkunk kenjük be glicerines krémmel. Tíz kezelés után, meg fogunk lepődni az eredményen.

A durva bőr eltávolítására a következő receptet próbáljuk ki. Zúzzunk porrá 5-6 aszpirint, és keverjük el egy kevés citromlével. A keletkezett pasztával kenjük be a lábunk, borítsuk le, majd hagyjuk állni tíz percet. Ezután mossuk meg a lábat egy durvább szivaccsal, és látni fogjuk, hogy milyen könnyen távoznak az elhalt hámsejtek is.

Szerző: tudasfaja.com

loading...