Kezdőlap NŐ ÉS FÉRFI 5 tipikus hiba, amit hajvasalás közben mindenki elkövet és ami súlyos hajhulláshoz...

5 tipikus hiba, amit hajvasalás közben mindenki elkövet és ami súlyos hajhulláshoz vezet! Te is így csinálod?

Hirdetés

Sok nő számára a hajvasaló egy elmaradhatatlan eszköz a mindennapi szépségápolásban. Pillanatok alatt képes bármilyen hajat szögegyenessé és rendezetté varázsolni, mintha csak a fodrásztól léptünk volna ki. Ám ez a szerkezet, amelyet szövetségesünkként tartunk számon, egyben az ellenségünk is lehet, ha nem megfelelően használjuk.

Fontos, hogy tisztában légy a következőkkel, ha nem szeretnéd, hogy a hajad komoly károsodást szenvedjen a rendszeres vasalás következtében. Íme, az 5 leggyakoribb hiba.

Hirdetés

1- Túl magas hőfok

Minden hajnak megvannak a maga jellegzetességei, ezért nagyon fontos, hogy ezt figyelembe vedd, amikor megválasztod a használni kívánt hőfokot. Indokolatlanul a maximális hőmérsékleten vasalni nem éri meg, mivel töredezetté és seprűszerűvé teszi a hajat. Az ajánlott hőfok 170-190ºC, ha dúsabb a hajad és 160ºC, ha töredezett vagy vékony szálú.

2- Túlzott használat

Ha túl gyakran használod a vasalót, az teljesen tönkreteheti a hajszálakat és töredezetté válhat. Próbáld meg szárítás közben egyenesre fésülni a hajadat, az kevésbé káros.

3- Nedves haj

Egy nagyon súlyos hiba, ha nem teljesen száraz hajat kezdesz el vasalni. Ilyenkor szisszenő hangot hallasz, gőz szabadul fel és komolyan károsítod a szálakat. Alaposan szárítsd meg a hajadat, mielőtt alkalmaznád rajta a hajvasalót.

4- Nem véded a hajszálakat

Nagyon gyakori hiba, hogy szárítás, vasalás előtt nem használunk hővédő sprayt. Talán azt gondolod, hogy haszontalan, de valójában a legjobb segítőtársad lehet, amely megvédi a szálakat a fokozott hőbehatástól. Vidd fel egyenletesen a nedves hajra, mielőtt szárítod.

5- Túl sok ismétlés

Végigmenni ugyanazon a tincsen újra és újra, teljesen tönkreteszi a hajat. Előzd meg ezt a gyakorlatot és oszd fel a hajadat sok kis tincsre, amelyen elég egyszer áthúzni a vasalót.

tudasfaja.com

Hirdetés
loading...