Kezdőlap NŐ ÉS FÉRFI 5 ok, hogy miért ne nyomkodd a pattanásaid!

5 ok, hogy miért ne nyomkodd a pattanásaid!

Nézz szét a környezetedben, szinte egyetlen embert sem látsz, akinek problémamentes lenne az arcbőre. A pattanásos időszak legtöbbünknél a kamasz kor után elmúlik, de jó, ha nem foglalkozunk vele túlságosan.

Ha minden reggel azzal kezdjük a napot, hogy kinyomogatjuk a pattanásaink, számos problémát okozhatunk vele.

Egy kamaszt nehéz leszoktatni az arcpiszkálásról, de jó, ha közöljük vele, hogy nem sok jóra vezet, ha állandóan nyomkodja a pattanásait. Ha mindenképp nagyon zavarja a dolog, inkább forduljunk szakemberhez.

Nézzük, milyen negatív következménye lehet a pattanás piszkálásnak!

1.Agyhártyagyulladást okozhat

Ha a pattanás elfertőződik, akár agyhártyagyulladást is okozhat. Érdemes jól meggondolni, hogy hol, és milyen körülmények között nyomkodjuk a pattanásokat.

2.Bőrkárosító

Figyeljük csak meg az emberek arcbőrét, egyből látni fogjuk, hogy kinek volt sok pattanása gyerekkorában. Az állandó nyomkodás nem tesz jót az arcbőrnek. Ne piszkáljuk az arcunk, hagyjuk, hogy magától elmúljon a pattanás.

3.Még több pattanás alakulhat ki

Ha egy pattanást nyomkodunk, és utána ugyanazzal a kézzel piszkáljuk az arcunk, a fertőzés tovább terjedhet, és még több pattanás alakulhat ki. Ugye nem akarjuk ezt?

4.Megnövelheti a duzzanatot

Lehet, hogy reggel még csak egy kisebb pattanással volt dolgunk, azonban, estére már többszörösére nőtt. Ha nem hagyjuk békén, begyullad, és még nagyobb lesz a duzzanat az arcunkon.

5.Heg maradhat

Arról nem is beszélve, hogy a pattanások után, főleg, ha elfertőződött komoly heg alakulhat ki, ami egy életre nyomot hagy az arcunkon.

loading...