Kezdőlap NŐ ÉS FÉRFI 5 hiba, amit az otthoni szemöldökszedésnél elkövetnek a nők és oltári viccessé...

5 hiba, amit az otthoni szemöldökszedésnél elkövetnek a nők és oltári viccessé teszi őket! Ugye nem így csinálod?

Minden nő a tökéletes szemöldökről álmodik, olyanról, amely a legjobban meghatározza az arca formáját, és kiemeli a jellegzetességeit. Vigyázni kell azonban, mert, ha otthon mi magunk szedjük ki a szemöldökünk, előfordulhat, hogy nem találjuk el a megfelelő formát.

Az első szemöldökszedést, vagyis a szemöldök formázását, mindenképp bízzuk szakemberre.

Jó, ha egy szaki állapítja meg, hogy melyik az a forma, ami leginkább illik az arcunkhoz. Utána már akár otthon is korrigálhatjuk a rakoncátlan szálakat.

Nézzük, melyik az 5 leggyakoribb hiba, amit elkövethetünk a szemöldökszedéskor.

1.Kompenzálás

A nők egy bizonyos életkorban túlságosan szigorúak önmagunkhoz. Ha valami tragédia történik az életükben, pl. egy szakítás gyorsan elmennek, és levágatják a hajukat. Ilyenkor előfordulhat, hogy nagyon merész szemöldököt is formáznak maguknak. Ezt a dolgot jobb szakemberre bízni.

2.Szemöldök, és haj színe

A természet törvényei szerint az ember haja és szemöldöke között csak 1-2 árnyalatnyi eltérés van. Ha valami nagyon merész színre festjük meg a hajunk, akkor gondolkodjunk arról, hogy a szemöldökünk színe is találjon vele. Pl. a platinaszőke hajhoz soha ne fessünk fekete szemöldököt.

3.A természetes ív

A szemöldök formájának kialakításakor mindig vegyük alapul az alap ívet. Ne térjen el túlságosan az új szemöldökünk íve az eredetitől, mert különben nagyon természetellenes hatást fog kelteni.

4.Ritka szemöldök

Vannak olyan nők, akiknek nagyon gyér a szemöldökük, ezért inkább úgy döntenek, hogy tetováltatnak. Ilyen esetben inkább ajánlatos egy szemceruzával megfesteni a hiányzó részeket, természetesebb hatást érhetünk el vele.

5.A szemöldök hossza

Sok nő elfelejti, hogy a szemöldök hossza arányos kell legyen az arccal. Ha kicsi a fejünk, ne akarjunk nagyon hosszú szemöldököt retusálni, mert különben viccesen fogunk kinézni. Tartsuk be az arányokat.

Ha tökéletes szemöldököt szeretnénk, alkalmazzuk az alábbi módszerek valamelyikét.

1.Kókuszolaj

Kenjük be éjszakára a szemöldökünk kókuszolajjal, majd csak másnap reggel mossuk le. Erősíti a szemöldököt.

2.Olívaolaj

Egy kevés olívaolajjal kenjük be a szemöldökünk, majd egy óra múlva mossuk le. Az olívaolaj sok A-, és E-vitamint tartalmaz, ezért nagyon jó hatással van a szemöldökre. Egészséges, dús, és szépen formázható lesz tőle.

3.Mandulaolaj

Néhány csepp mandulaolajjal masszírozzuk be a szemöldökünk, hagyjuk egy éjszakán át állni, majd mossuk le.

4.Aloe Vera

Kenjük be a szemöldökünk Aloe Vera géllel, hagyjuk állni egy fél órán keresztül, majd mossuk le. Serkenti a szemöldök szálainak növekedését.

5.Vöröshagyma

Pépesítsünk egy kisebb hagymát, adjunk hozzá 2-3 evőkanál vizet, majd kenjük be a szemöldökünk vele. Hagyjuk állni egy órán keresztül, majd töröljük le citromlével, és azután mossuk le vízzel.

6.Tojássárga

Verjünk fel egy tojássárgát, majd egy kis ecset segítségével kenjük be vele a szemöldökünk. Hagyjuk állni 20 percig, majd mossuk le. Hetente 1-2 alkalommal ismételjük meg.

tudasfaja.com

loading...