Kezdőlap EGÉSZSÉG 5 hatékony gyakorlat, ami garantáltan gyorsan segít megszabadulni az úszógumitól!

5 hatékony gyakorlat, ami garantáltan gyorsan segít megszabadulni az úszógumitól!

Hirdetés

Ezek a ‘szerelmi kapaszkodók’ nem olyan vonzóak, mint amilyennek hangzanak. Bárki, akinek van ilyen feleslege, jól tudja, hogy könnyedén tönkreteheti egy csinos ruha vagy egy passzosabb felsőrész megjelenését azokkal az extra centiméterekkel.

 

Hirdetés

 

Azonban nem is kell úgy tekinteni rájuk, mint amiktől nem lehet megszabadulni, hiszen ez csak egy átmeneti fizikai állapot, ami annak a jele, hogy az elmúlt időszakban nem voltunk túl figyelmesek a táplálkozásunk és a testmozgásunk tekintetében. Szeretnénk bemutatni nektek 5 gyakorlatot, amelyek segítségével gyorsan meg lehet tőlük szabadulni és átadni a helyet a szép vonalaknak és az izomnak.

Sajátítsd el az orosz csavart

Ha kissé kezdő vagy a testedzésben, de meg akarsz szabadulni a nem kívánt cm-ektől, akkor nem kell tovább keresgélned, az orosz csavar lesz a legjobb választás, amely gyors eredményeket hoz majd.Ülj le a szőnyegre, hajlítsd be a lábaidat nagyjából 150 fokos szögben és helyezd a sarkad közvetlenül a padlóra. Ezután fogj meg egy medicinlabdát (vagy egy nehezebb kompakt tárgyat). Lassan kezdj neki a gyakorlatnak. Helyezd egyik oldaladra a csípőd mellé, majd a másik oldalra ugyanígy. Ezt ismételd meg 50-szer mindkét oldalon. Ha ez a gyakorlat túl egyszerűnek tűnik, akkor emeld el a sarkaidat kissé a földtől és keresztezd őket.

Ferde hasizom gyakorlat

Készen állsz arra, hogy a puha hasadon valóban érezd a zsírégetést? Ha igen, akkor itt az ideje kipróbálnod ezt a gyakorlatot, ami nagy erőfeszítést igényel.

Először is fordul az egyik oldaladra úgy, hogy a lábaid egymáson legyenek. Az egyik karod legyen derékszögben, úgy, hogy az alkaroddal támaszkodj a földre, tenyered előre néz. Ha ezzel megvagy, a másik tenyeredet helyezd el úgy a fejeden, hogy a könyököd a plafon felé mutasson.Ebből a pozícióból kezdd el kinyomni a csípődet, ügyelve arra, hogy a törzseddel mozgasd magad. Ha jól csinálod, akkor a karod, amelyik a fejed felett van, kisebb körívet fog megtenni és érezni fogod a hasizom erőteljes összehúzódását. Lélegezz ki és térj vissza matracra, majd ismételd meg ezt 10-szer minkét oldalon.

Kerekezd le magadról a zsírt

Térjünk vissza az alapokhoz ezzel a biciklizős gyakorlattal. Bár meglehetősen egyszerű gyakorlatról van szó, mégis kevesen képes jól elsajátítani és helyesen végezni. Nézzük lépésről lépésre.

Tedd le a hátadat a szőnyegre és emeld fel mindkét lábadat a talajról kb. fél méter magasra a talajtól úgy, hogy a lábujjak előre mutassanak. Ezután vidd a behajlított térded a mellkasodhoz, mintha pedáloznál. Ezt ismételd meg, amíg már magabiztosan nem megy a folyamat. Ezután helyezd el mindkét kezed összekulcsolva a tarkód mögé és kezdj el “tekerni”. Minden emelésénél érintsd a könyöködet a térdedhez. Végezz ebből 12-őt, ismételd meg 3-szor.

A vékonyabb derékért

Ez a favágó mozdulat inspirálta edzés nagyon egyszerű és szuperhatékony.Kezdd azzal, hogy megragadsz egy medicinlabdát, vagy egy kompaktabb, nehezebb tárgyat. Ismét, ne kezdd túl gyorsan. Állj be úgy, hogy a lábaid csípőszélességben legyenek terpeszben. Ez lesz a kiinduló állás. Tartsd a labdát a törzsed magasságában, majd fordítsd el a törzsed. Ezután hajlítsd be kissé a karjaidat és lendítsd a labdát  a jobb vállad fölé, majd ebből a mozdulatból lendítsd ismét a labdát a bal térded mellé, egy enyhe guggolással. A legjobb eredmény érdekében figyelj arra, hogy kissé csavard is a törzsedet a gyakorlat közben. Ismételd meg mindkét oldalra 15-ször.

Végezz váltakozó lábujjfogást

Ezzel a gyakorlattal fejezd be a hasizom erősítést.Feküdj a hátadra úgy, hogy a lábaid előre mutassanak. Ezután emeld fel a jobb lábadat és ezzel egyidejűleg a jobb karodat is és próbáld megérinteni az ujjaiddal a jobb lábad ujjait. Ezután térj vissza a kiinduló helyzetbe és végezd el a bal oldali végtagokkal is. Lehet, hogy ez a gyakorlat könnyűnek tűnhet, de jobban meg fog izzasztani, mint gondolnád. Ezért érdemes kezdetben csaj 2×20 ismétlést végezned.

A legjobb ezekben a gyakorlatokban, hogy otthoni körülmények között is egyszerűen elvégezhetőek.

tudasfaja.com

Hirdetés