Kezdőlap NŐ ÉS FÉRFI 5 hajnövesztős mítosz, mely megakadályozza, hogy hosszú hajunk legyen! A nők többsége...

5 hajnövesztős mítosz, mely megakadályozza, hogy hosszú hajunk legyen! A nők többsége rosszul csinálja!

Minden nő álma az egészséges hosszú haj, azonban nem árt tudni, hogy ahhoz, hogy ez megvalósuljon, tennünk is kell érte valamit. Ne várjuk, hogy ápolás, és odafigyelés nélkül egészséges legyen a hajunk. Nem kell túlzásba vinni az ápolást sem, meg kell tanulnunk, hogyan bánjunk a hajunkkal.

Olyan tévhiteket osztunk meg veled, melyek sokszor elrontják a kedved, és ezek hatására inkább nem növeled a hajad!

1.Hullik a hajad

Hajmosás után egy pár hajszálat látsz a hófehér kádban, vagy fésülködéskor úgy tűnik, tele van a hajkefe hajszállal? Ez még nem jelenti azt, hogy krónikus hajhullással küzdesz. Naponta 100 körüli hajszáltól szabadulunk meg, télen, és tavasszal még jobban kezd hullani a hajunk. Ha egy hónapnál tovább tart a drasztikus hajhullás, és nem a kritikus tavaszi, őszi időszakra esik, akkor érdemes szakemberhez fordulni.

2.Hajnövesztő termékek

Még a legerősebb hormonkészítmények sem képesek arra, hogy rekordsebességgel kezdjen nőni a hajad. Általánosan havonta 1 cm-t nő a haj.

3.Sampon és kondícionáló az egész hajra

A balzsamot, vagy kondícionálót nem kell a haj teljes hosszára alkalmazni, csak a végekre, ugyanis a töveknél sokkal könnyebben zsírosodik.

4.Káros a hajszárító használata

Ha nagyon forró levegőt fújunk a hajunkra, akkor igen, káros a hajszárító. Éppen ezért próbáljuk meg csak langyosabb levegővel fújni, és nyáron inkább a természetes levegőn, napon szárítsuk.

5.Minél többször vágjuk, annál gyorsabban növekszik

Mivel a haj a gyökereiből nő, nem sok esély van arra, hogy, ha a végeket vagdossuk, hamarabb növekedjen. Ennek hatására a tüszők száma nem fog növekedni, így még dúsabb sem lesz.

loading...