Kezdőlap EGÉSZSÉG 5 gyógynövény, ami valóban beállítja a vércukorszinted és szabályozza azt

5 gyógynövény, ami valóban beállítja a vércukorszinted és szabályozza azt

A cukorbetegségre, és a prediabetesre felírt gyógyszeres kezelések mellett számos gyógynövényt használhatunk eredményesen kiegészítő kezelésként. Ezek a gyógynövények segítségünkre lehetnek a vércukorszint szabályozásában.

Csalán

Igen erős méregtelenítő hatása van, és szabályozza a vércukorszintet is. Nyugodtan használható a cukorbetegségben kiegészítő kezelésként. A friss levelekből kipasszírozott nyers léből kell 2-3 teáskanálnyit fogyasztani naponta. Vagy 1 teáskanál tinktúrát kell tenni egy fél pohár vízhez, és azt üres gyomorra meginni. A csalántea is nagyon hatásos a vércukorszint szabályozására: 250 ml fövő vízhez adjunk hozzá 1 teáskanál csalánt, majd fedjük le, hagyjuk 10 percig állni, és mikor kissé kihűlt, igyuk meg. Naponta 2-3 csészével fogyaszthatunk a főzetből.

Mezei katáng

A gyökeréből készült főzet nagyon hatásos a vércukorszint csökkentésére. 250 ml forró vízhez adjunk 1 evőkanál mezei katáng gyökeret, majd hagyjuk állni. A nap folyamán kis kortyokban fogyasszuk el.

Áfonya levél

A magas vércukorszint stabilizálására az egyik leghatékonyabb természetes gyógymód az áfonya leveléből készült főzet lehet. A leveleket előzőleg meg kell szárítani, majd össze kell tördelni. Egy evőkanál levél szükséges 250 ml forró vízhez, fedjük le, hagyjuk 15 percig állni, majd igyuk meg édesítés nélkül. Naponta két csészével igyunk belőle. Maga az áfonya gyümölcs is nagyon egészséges, és vércukorszint szabályozó hatása van.

Babhüvely

A cukorbetegség tünetei csökkenthetőek a babhüvelyből készített főzettel. 1 evőkanál darabokra tört babhüvely szükséges 1 csésze vízhez, 20 percig kell főzni, majd hagyjuk 10 percig állni. Naponta 2-3 csésze főzetet igyunk meg. Ha erősebb hatást szeretnénk elérni 4 evőkanál babhüvelyt adjunk 1 liter vízhez, hagyjuk ázni egy éjszakán át, másnap addig forraljuk, míg felére csökken ez a mennyiség, és a nap folyamán apránként igyuk meg.

Diólevél

A dió tinktúra nagyon hatásos lehet cukorbetegség esetén. Egy 1 literes üveget töltsünk meg diólevéllel, öntsük fel alkohollal. Hagyjuk állni két héten keresztül, majd szűrjük le, és naponta háromszor vegyünk be 4-4 cseppet belőle egy kevés vízben feloldva. Főzetet is készíthetünk a diólevélből: 250 ml vízhez 1 teáskanál levélre lesz szükségünk. Naponta 2 csészével igyunk meg a főzetből.

Bármelyik módszert is választjuk, mindenképp konzultáljunk orvosunkkal előtte, és a kezelés ideje alatt is folyamatosan. A gyógynövények nem helyettesítik a gyógyszeres kezelést, csupán kiegészítik azt.

tudasfaja.com

loading...